AS SCAN

Kutter sunket vest for Hvide Sande

Udgivet af FiskerForum den 11-01-2019 · info@fiskerforum.dk

Kutter sunket vest for Hvide Sande

Kutter sunket vest for Hvide Sande

Alle 5 ombordværende er evakueret af redningshelikopteren fra Flyvestation Skrydstrup.

Dramaet startede i dag kl 1213 hvor Forsvarets Operationscenter får et MayDay fra Lyngby Radio om at en dansk kutter tager vand ind på en position som var 40 sømil vest for Hvide Sande

Flyvestation Skrydstrup fik redningshelikopteren på vingerne inden for et minut, og denne satte straks kursen mod positionen. Et Portugisisk fragtskib var i nærheden af havaristen, og gik straks mod positionen for at komme denne til undsætning.

Der var i alt fem personer på fiskekutteren, en dansk skipper og fire polske besætningsmedlemmer. Alle de ombordværende blev hoisted til helikopteren, og herefter fløjet til Esbjerg for undersøgelser på sygehuset, som tog imod med tilbud om læge- eller psykologhjælp.
.

Skibet er forladt
Skibet var cirka 40 mil ude i Nordsøen, da nødsignalet blev sendt, vejret er stadig rimelig dårligt i området, med vindstød om til stormende kuling. Kutteren var ikke gået ned, da redningshelikopteren forlod den, men umiddelbart har redaktionen ikke kendskab til at nogen prøver at bjærge den, så kutterens skæbne er endnu ukendt, men det vil være forventetligt at den er sunket – AIS’en udsender ikke længere signaler. Der er udsendt et navigationsadvarsel fortælles det fra Forsvarets Operationscenter, om en synkende kutter til andre både i området.

Det drejer sig om krabbebåden RI 524 fra Hvide Sande som i dag kom i havsnød. Besætningen er i skrivende stund på vej til Hvide Sande.

Det vides endnu ikke hvad forårsagen til havariet skyldes. Søfartsstyrelsen tog imod besætningen i Esbjerg beretter Forsvarets Operationscenter til Ekstrabladet.

Kilde : Ekstrabladet og Forsvarets Operationscenter
VMS Group
Atlantic Fair 2019 - DK
Hirtshals Havn
Nordsøtrawl
Tor-Mo Trawl ApS
Granly Diesel A/S
Simrad a Kongsberg Company
VestjyskBANK
Dofita
Kirk Larsen