3XJ Thyborøn Skibs & Motor A/S

Fiskeriministeren lagde øre til Hanstholm

Udgivet af FiskerForum den 08-08-2018 · info@fiskerforum.dk

Fiskeriministeren lagde øre til Hanstholm. Arkivfoto: Astoria - PmrA

Fiskeriministeren lagde øre til Hanstholm. Arkivfoto: Astoria - PmrA

Folketingsmedlem Torben Schack Pedersen (V) og Minister for fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde Eva Kjer Hansen mødtes mandag med organisationsfolk, fiskere og folk fra fiskeindustrien på Hanstholm Havn.

Nordjyske skriver at mødet havde rigtig god opbakning, med mange der stod i kø for i ministerens »træffetid«, at få fremlagt egne problemer og / eller ideer til fiskeriet og erhvervet. En måde som ministeren overfor Nordjyske fortæller hun altid har brugt når hun kommer ud. At få en snak med erhvervet og borgerne for på den måde at tilegne sig mere viden og baggrund for de problemstillinger som lokalt trænger sig på. Specielt i fiskeriet, hvor der er store økonomiske interesser på spil, med investeringer i fartøjer og kvoter på om imod to- og treciferede millionbeløb. Ministeren bed specielt mærke i, at flere fiskere efterlyste mere stabilitet i erhvervet, noget hun vender tilbage til, når høringssvar om blandt andet de nye regler for ejerskab af fiskefartøjer er afsluttet. Der skal efter ministerens mening være en god balance mellem de store fiskefartøjer og de små enmandsfartøjer.


Hanstholm Fiskeriforening havde denne mandag lagt lokaler til ministerens »træffetid«, hvor flere lokale fiskere benyttede chancen til at få Eva Kjer Hansen på to-mands hånd og drøfte fiskeriets situation med fiskeripakken, kvoteregler m.m.


Ministeren sluttede herefter af med at fortælle om de kommende møder med kolleger i EU, men også om den helt store sorte »Brexitsky« der hænger over fiskerierhvervet iøjeblikket. Brexit og dets mulige altomsiggribende konsekvenser for fiskeriet i Danmark. Men helt konkret hvad et Brexit uden en aftale vil betyde for dansk fiskeri og for følgeindustrien, var det ifølge ministeren endnu for tidligt at spå om.Kilde: Nordjyske.dk
FiskerForum.dk


VMS Group
Atlantic Fair 2019 - UK
MarineServicen - Hanstholm - Thyborøn
Nordic Marine Oil A/S
Kirk Larsen
West Ship
Cosmos Trawl - specialists in efficient, modern fishing gear
VestjyskBANK
Granly Diesel A/S
Besrad