3XJ Thyborøn Skibs & Motor A/S

»Fiskeafgiftsfonden« støtter nyetablerede fiskere

Udgivet af FiskerForum den 12-07-2018 · info@fiskerforum.dk

»Fiskeafgiftsfonden« støtter nyetablerede fiskere. Foto: Ansøgningsskema for førstegangsetablerede fiskere til køb af første fartøj - Fiskeafgiftsfonden

»Fiskeafgiftsfonden« støtter nyetablerede fiskere. Foto: Ansøgningsskema for førstegangsetablerede fiskere til køb af første fartøj - Fiskeafgiftsfonden

Førstegangsetablerede unge fiskere kan nu søge om tilskud, fra midlerne af promilleafgiften på det danske fiskeri, der administreres af Fiskeafgiftsfonden«, til køb af første fartøj.

Fiskeafgiftsfonden, der i sin tid blev oprettet tilbage i april måned 1998 og som her senest har fået yderligere ca. 7,5 mio. afgifts-kroner tilført, da Folketinget i Juni måned besluttede at hæve promilleskatten for Dansk fiskeries omsætning, fra 2 promille til 4 promille og en topskat på omsætningstal på over 25 mio. kroner på 6 promille. Samtidig indførtes et bundfradrag for alle fartøjer på 500.000 kroner.


Ifølge Fondens egen hjemmeside, stammer Fiskeafgiftsfondens midler fra produktionsafgifter, der opkræves af landingsværdien. Fondens formål er at styrke fiskerierhvervets udvikling og konkurrenceevne inden for sektoren.


Fiskeafgiftsfonden: Ansøgningsrunde 2019 har frist 30. august 2018. Her finder du også ansøgningsskemaet for 2019.


Yngre fiskeres førstegangsetablering


Fra juli 2017 administrerer Fiskeafgiftsfonden ekstraordinært en tilskudsordning, der skal hjælpe yngre fiskere i gang som selvstændige i fiskeriet ved tilskud til køb af første fartøj.


Fiskeafgiftsfonden har til formålet fået tildelt 10 mio. kr. nationale midler. Betingelsen for at kunne komme i betragtning til tilskud fremgår af vejledning, som findes via linket herunder. Her findes endvidere ansøgning og andre obligatoriske skemaer.


Ansøgningsprocedure


Ansøgninger skal indeholde følgende:  • Baggrund for ansøgningen

  • Beskrivelse af ansøger(e)

  • Beskrivelse af projektet

  • Beskrivelse af hvorledes projektet evalueres


Ordningen løber frem til 1. august 2019, eller til midlerne er brugt.


Du kan læse hele bekendtgørelsen om tilskudsordningen for yngre fiskeres førstegangsetablering herKilde: FiskeafgiftsFonden
FiskerForum.dk

Fiskerforum.com Media Info
VMS Group
Hanstholm Havns Olieforsyning
Tor-Mo Trawl ApS
Granly Diesel A/S
Gedhus Consult
Nordic Marine Oil A/S
Pon Power
Intech International
Frydendahl Fiskenet