AS SCAN

Forgyldt tungefiskeri for lokal garnbåd

Udgivet af FiskerForum den 03-05-2018 · info@fiskerforum.dk

Forgyldt tungefiskeri for lokal garnbåd - foto: L347 Palermo - FiskerForum

Forgyldt tungefiskeri for lokal garnbåd - foto: L347 Palermo - FiskerForum

Onsdag nat stak garnbåden »Palermo« fra Thorsminde ud på fiskeri efter tunger, fem mand stærk med skipper Frede Søgaard ved roret.

Forventningerne til fiskeriet var som sædvanligt over middel, mens den knapt 18 meter lange garnbåd »Palermo« tog bølgerne i en let kuling fra en VestSydVestlig retning. Foran lå ca. 4 dages hårdt arbejde med indhaling og sortering af fangsten.


Den fem mands store besætning havde på det tidspunkt ingen anelse om, at turen skulle blive mere usædvanlig end ellers. Fiskeriet var vest ude for Thorsminde og i takt med de første garn blev hevet, steg optimismen også.


Efter tre dages fiskeri, var det svært for besætningen at få armene ned igen og endeligt da kurs og fart blev sat til Thorsminde Havn, til auktionen mandag morgen var skipper og besætning ikke i tvivl om man havde haft et usædvanligt godt fiskeri.


Den letgenkendelige røde garnbåde landede 4300 kg grå tunger til en gennemsnitlig pris på 88,- pr. kilo og derudover 4 tons rødspætter og 600 kg krøjfisk.


Et resultat der fik de store smilerynker frem, for en afregning af den størrelse for knapt fire dages arbejde på 458.000 kroner, er ikke hverdagskost, heller ikke for Thorsmindefiskerne, kom det smilende fra skipper Frede Søgaard i en kommentar til FiskerForum. Allerede fredag stikker den vestjyske fisker til søs, denne gang med en garnbåd fra Thyborøn.FiskerForum.dk

Granly Diesel A/S
As Scan
Dofita
Nordjyske Bank
Øster Hurup Båd-& Garnhandel
Gunnar Utbults Fiskekonsult
Tor-Mo Trawl ApS
Cosmos Trawl - specialists in efficient, modern fishing gear
Granly Diesel A/S
Piet Brouwer elektrotechniek