3XJ Thyborøn Skibs & Motor A/S

Flertal i Folketinget vil beskatte fiskeri hårdere

Udgivet af FiskerForum den 04-04-2018 · info@fiskerforum.dk

Flertal i Folketinget vil beskatte fiskeri hårdere. Foto Pixabay

Flertal i Folketinget vil beskatte fiskeri hårdere. Foto Pixabay

De fiskere, som tjener bedst, skal i fremtiden betale en ekstra skat på deres indtjening, lyder et nyt forslag fra et politisk flertal i Folketinget. Indtjeningen i fiskeriet er øget drastisk, og flere eksperter efterlyser ekstra skat på fiskekvoter.

Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Enhedslisten, SF og Alternativet vil hæve den såkaldte promilleafgift, og samtidig skal den hæves mest for fiskerne med størst indtjening, så de betaler en større promille. Det er meningen, at pengene fra de flere skattekroner blandt andet skal gå til mere fiskerikontrol.

- Det er et sundt princip, man kender fra den almindelige beskatning, siger Simon Kollerup, fiskeriordfører for Socialdemokratiet, til dr.dk.

- Det er jo en slags topskat. De største virksomheder er også dem, som har langt de største overskud. Og det er dem, som i tidernes morgen fik foræret de her værdier. Nu kommer de så til at bidrage en lille smule mere til ting som uddannelse og praktikpladser, siger Ib Poulsen, fiskeriordfører fra Dansk Folkeparti ifølge dr.dk.

Han vurderer, at forslaget vil kunne give henved seks millioner kroner årligt til statskassen. En fordobling i forhold til i dag. Simon Kollerup går endnu længere. Han håber, at forslaget - sammen med de politiske planer om at tage penge for udlejning af statens fiskekvoter - vil kunne indbringe staten yderligere 50-100 millioner kroner årligt.

Fiskere er imod
I efteråret blev alle folketingets partier enige om en aftale, som skal stramme fiskerikontrollen.

Fiskeriminister Karen Ellemann (V) siger, hun er med på at hente flere penge fra fiskeriet. Men hun vil ikke udtale sig om, hvorvidt hun støtter, at det er de største kvoteejere, som skal betale en større promille.

Ikke uventet er fiskeri-branchen imod forlsaget: - Jeg synes, man går efter de folk som klarer sig godt og er dygtige. Dem som har satset på at udvikle deres forretning, siger Esben Sverdrup-Jensen, direktør i Dansk Pelagisk Producent Organisation, til dr.dk.

Han peger på, at det er de dygtigste fiskere, der kommer til at betale mest.

- Det synes jeg er en uheldig udvikling. Især hvis man gerne vil fremme investeringslysten i sektoren, siger Esben Sverdrup-Jensen.
As Scan
Fiskerforum.com Media Info
Frydendahl Fiskenet
Tor-Mo Trawl ApS
VestjyskBANK
AS SCAN
Fiskeriskolen Thyborøn
Quiksling - Water Rescue
SeaMaster
Ejgil Knudsen