3XJ Thyborøn Skibs & Motor A/S

Minister smider den første sten i Limfjorden

Udgivet af FiskerForum den 17-03-2017 · info@fiskerforum.dk

Minister smider den første sten i Limfjorden

Minister smider den første sten i Limfjorden

Mandag den 20. marts stævner Miljø-og Fødevareminister Esben Lunde Larsen fra Venstre sammen med Folketingsmedlem Lise Bech fra Dansk Folkeparti (valgt i Thistedkredsen) ud for at indvie et nyt 300 meter langt og 40 meter bredt stenrev nordvest for Livø.

Ministeren deltager i opbygningen og dumper sten i vandet. Opbygningen af stenrevet sker bl.a. med 10.000 kubikmeter granitsten, hvilket svarer til 10 skibsladninger fyldt med sten.


Projektet skal vise, om granitrevet kan blive et effektivt virkemiddel i forhold til at fjerne næringsstoffer fra vandmiljøet, primært kvælstof og samtidig øge biodiversiteten med spændende natur af mangeartede planter og endnu flere fisk til følge.


Miljø- og fødevareministeriet har sat projektet i gang, der udføres af Limfjordsrådet, (Et råd der er et teknisk og politisk samarbejde mellem 18 kommuner med opland til Limfjorden). Der er afsat omkring 20 millioner kroner til projektet, som er en del af Fødevare- og Landbrugspakken, der er indgået mellem Venstre, Liberal Alliance, De Konservative og Dansk Folkeparti.


Projektet løber over fem år og etableres i Løgstør Bredning ved Livø, som er et Natura 2000-område etableret efter EUs habitatdirektiv.


Tid og Sted er ved Færgelejet i Rønbjerg Havn, mandag den 20. marts 2017


Program:  • Kl. 09.30: Livø Færgen afgår fra Rønbjerg Havn og sejler ud til stenrevet nordvest for Livø. Undervejs vil der være præsentation af projektet.

  • Kl 10.15: Miljø-og fødevareminister Esben Lunde Larsen kravler op i kranen, dumper sten i vandet og indvier stenrevet.

  • Kl. 11.30: Ankomst RønbjergKilde: Miljø- og Fødevareministeriet
FiskerForum.dk

Fiskerforum.com Media Info
Fiskerforum.com Media Info
Seatech
Besrad
Hanstholm Fiskeriforening
VestjyskBANK
Vest-El Aps
MarineServicen - Hanstholm - Thyborøn
Karstensens Skibsværft A/S
Stenbjerg Net