Besøg vores mobil side
 .

Tæt på forlis: Trawler ramte ydermolen i Hvide Sande

Udgivet af FiskerForum den 24-10-2018 · info@fiskerforum.dk

Trawleren Mikkel-Louise fra Hvide Sande ramte sent tirsdag aften ydermolen i Hvide Sande og begyndte straks at tage vand ind. Situationen blev hurtigt alvorlig for skib og besætning, men i sidste øjeblik nåede trawleren den nærmeste kaj, så de fem besætningsmedlemmer kunne redde sig selv i land

Indsatsleder Henning Olesen oplyser, at trawleren lå halvt under vand, da redningsfolkene ankom til stedet. Hurtigt blev der skaffet pumper til stedet i bestræbelserne for at forhindre at Mikkel-Louise skulle synke.

Mange ansatte fra Hvide Sande Havn, Redningsvæsenet samt frivillige fra Ringkøbing og Beredskabsstyrelsen Midtjylland blev tilkaldt, og kom til undsætning med pumper og personale.

I løbet af natten kunne skibet slæbes ind på lavt vand ved hjælp af en gummiged.
Klokken 3:30 natten til onsdag kunne Brand & Redning MidtVest forlade havnen, hvorefter Beredskabsstyrelsen overtog opgaven.

Indsatsleder Henning Olesen oplyser, at der er lagt flydespærringer ud for at forhindre forurening i tilfælde af lækager med brændstof.

Dykkere har i dag onsdag inspicere skroget for at undersøge, om hullet i skroget kan lappes, og dette arbejdes pågår stadig.

Det tyder i første omgang på, at kraftig vind og strøm skabte problemer for Mikkel-Louise under indsejlingen til havnen i Hvide Sande, og at dette var årsagen til, at trawleren ramte molen, skipper Thomas Pedersen udtaler til FiskerForum at han vil overveje Hvide Sande som anløbshavn nøje en anden gang i kulingsvejr.

Rederiet vil gerne sende en stor tak til alle som hjalp under redningsaktionen i nat, som menes at have talt op mod 100 mand på et tidspunkt skønner Thomas Pedersen, uden denne store indsats var det måske endt ganske anderledes.

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik