Besøg vores mobil side
 .

Fiskere: Ventetid hos Fiskerikontrollen er alt for lang

Udgivet af FiskerForum den 19-11-2018 · info@fiskerforum.dk

Det har store økonomiske konsekvenser for fiskere, at ventetiden hos Fiskerikontrollen er så lang. Det står blandt andet klart, efter at fisker Finn Christensen ifølge TV MV måtte vente tolv timer på at losse sin fangst, fordi kontrollen ikke havde ressourcer til at komme med det samme. En ventetid, der ifølge Finn Christensen nemt kan koste hundredetusindvis af kroner.

Fiskeriinspektorat Vest erkender, at der kan være tilfælde af lang ventetid. Til TV Midtvest oplyser inspektoratet, at det normalt kører fint, men der er da fra tid til anden episoder, hvor Fiskeriinspektorat Vest er nødt til at bede fiskere om at vente.

Fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V) er nu gået ind i sagen:

- Det er ikke acceptabelt, at en virksomhed skal vente så længe på, at kontrollen kommer forbi. Jeg har nu bedt Fiskerikontrollen om at komme med en redegørelse for, hvor det har taget så lang tid, siger Eva Kjer Hansen til TV Midtvest.

Ministeren påpeger, at ventetiden er dyr for fiskene, og hun derfor vil have en drøftelse med Fiskerikontrollen om, hvordan kontrollen kan håndteres fremadrettet.

- Vi kan ikke leve med, at en virksomhed skal vente i så mange timer på, at Fiskerikontrollen kommer forbi. Der skal ske noget, så det ikke gentager sig. Der er ingen tvivl om, at medarbejderne er hårdt spændt for. Der har været en massiv kritik af forvaltningen på fiskeriområdet, og det er vi i fuld gang med at rette op på, og der bliver også tilført mange nye ressourcer, siger ministeren videre.

Eva Kjer Hansen vil først forholde sig til mulige ekstra ressourcer til kontrollen, når hun har fået en redegørelse om sagen.

Syntes du om artiklen - så huske at like den på Facebook - så dine venner også får mulighed for at læse den.


© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.cominfo@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik