Besøg vores mobil side
 .

Forum: Ordet er frit ..

Her er ordet frit, kom med din mening.

Emne:Uretfærdig Greenpeace dom
Navn:Oliver E. Rose
Dato:18-01-2012  10:41


Mit navn er Oliver E Rose, min baggrund som fisker er, 13 ugers praktikplads på en lille kutter KA 71 - RIKKELINE Odden Havn og en god lærer mester ved roret og lidt fiskeri fra Gilleleje Havn.

Jeg har den sidste tid interesseret mig for (GPS-sagen) og mine meninger er mange.

Greenpeace havde dommeren til at se på en gammel sag der ligner (GPS-sagen) hvor Greenpeace blev frikendt. og det var med til at dommen faldt ud til Greenpeaces fordel...Om jeg syntes det er i orden - NEJ!!!

Desværre er (Natura 2000 område) ikke en europæisk aftale, men kun en frivillig aftale mellem Danmark og Sverige, og dermed er det tilladt for Tyskerne at fiske i det (Natura 2000 område). Det er jo ikke i orden syntes jeg, så hjælper det jo slet IKKE!!! når først èn fisker må...

Da (Natura 2000 område) blev vedtaget, havde man kun svenskernes data at gå ud fra. DTU Aqua blev sat til at se på de Svenske data og DTU Aqua havde ikke mulighed for at selv undersøge det, men det har de fået og DTU Aqua er i gang med at se om det har hjulpet at lave de områder. Det har det så ikke helt, det viser sig at Kattegat-torsken ikke yngler i de områder. De yngler i det nordlige Kattegat.

DTU Aqua kan bekræfte at der er langt flere kattegat-torsk der yngler i det nordlige kattegat.

I Gilleleje havde en af de tyske både: 500 kg jomfruhummer og kun 3 kg torsk. og de havde fisket i (Natura 2000 området) - i yngle tiden.

Jeg håber med dette indlæg at nå ud til så mange folk som muligt og ikke kun fiskere, men ud til den helt almindelige dansker, der tager på arbejde om morgen og hører nyhederne og ikke får hele historien med, men kun det der er dårligt. Hvis den danske befolkning kunne se hvad jeg ser, ville de få en anden holdning til sagen. Jeg kan da lige forstille mig en fisker der står med sine børn på havnen og der kommer èn hen og siger "tyve-fisker" eller andre ting, til en helt uskyldig mand, der slet ikke har med den sag at gøre, og børnene kan kigge op på deres far og sige: ”hvorfor er du en tyv”?

Her til slut vil jeg gerne personligt takke de folk der har hjulpet mig med at gøre det her muligt, samt at få svar på mine spørgsmål.

Tak til: FiskerForum, Sten fra odden. Nordal familien, DTU aqua, Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, DR nyhederne... og ikke minst vil jeg gerne sige mange tak for Greenpeace forvirrede svar på mine spørgsmål. Jeg håber folk vil kunne bruge mit syn på den her sag, samt der i fremtiden vil kunne findes en løsning på det her problem.

Oliver E. Rose


Besvar


Svar:

© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.com • info@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik