Besøg vores mobil side
 .

Forum: Ordet er frit ..

Her er ordet frit, kom med din mening.

Emne:Elektronisk logbog
Navn:svenn
Dato:31-03-2010  01:44


Året er 2008, og en ny form for kontrol bliver taget i brug, eller retter sagt tages i forsøg. Elektronisk logbog skal erstatte den gamle papir logbog som i så mange år har virket upåklageligt. Dette skal ikke opfattes som en negativ ting, for jeg syntes ideen er god, og meldinger på fangt, farvandskifte, aktive, passive, og torsketilmelinger er under det samme program og kan sendes i løbet af ingen tid. Da forsøget skulle igang var jeg selv med til at køre det, og det virkede i teorien og praksis osse, men ikke alle data var ens fra det vi sendte og til f.eks det som nordmændene fik. Her var det nordmænde som var hurtige fremme og rappotere om fejlene, som det danske fiskeridirektotrat ikke havde set. Senere i 2009 blev der holdt informationsmøder omkring i landet, som flere fisker deltog i. Mødet i Hirtshals blev afholdt, og her var flere fisker måske lidt imod den Elektroniske logbog, da de for det første fik af vide de selv skulle betale for at få sat udstyret op, men kom så ellers hurtig ned på jorden igen. Flere fisker var osse skeptiske over elog hvad angik fejl, hvis de skulle opstår, og fik så at vide det måske kunne ske, men det var ikke mere sandsynligt end pc´en skulle gå i stykker. Og at hvis uheldet skulle være ude så kunne man ringe ind til en døgnvagt, og finde andre alternativer. I 2010 er det lovpligtigt for fartøjer over 24m at skulle have, føre, og registrere sin fangst via elog, og den gamle papirlogbog skal ikke føres videre, men man kunne selvfølgelig som ny bruger af elog skrive sin papirlogbog, men elogen var det som fiskeridirektoratet gik ud fra. I Februar lå jeg selv i østersøen, da elogen ikke ville mere. Efter at have fisket 2 dage uden at kunne sende elogen afsted til fiskeridirektoratet, tager jeg kontakt til den såkaldte døgnvagt, og ikke for at nedgøre den vagthavende på det tidspunkt, så anede han ikke en skid om det han skulle. En tekniker ved fiskeridirektoratet skulle assistere for at kunne komme videre, men de har som alle andre danskere jo ferier og weekender. Alternativet var at man kunne tage et stykke 4a ark og så selv skrive sin fangstjournal. I mine ører lød dette fuldstændigt absurd. Det skal sige´s at jeg fik fat i en tekniker dagen efter og fik så elogen op at køre igen. Marts måned er det galt med elogen igen, og dette er for flere fartøjer som ligger i norsk økonomisk zone og fisker, om resten af flåden har samme problemmer som os skal jeg ikke kan sige. Men enhver der har fisket i norsk farvand ved at her skal tingene være iorden. Heldigvis har nordmænde ikke accepterret elogen, der skal stadig føres papirlogbog, men er indgået en aftale med EU om at køre meldinger og fangst via elog, så længe der have´s papirlog.
D.27/03-2010 kommer der en ny og forbedret udgave af elog 4.7.6 , den skulle være afpøvet og fejlfri. D.30/03-2010 har jeg med hjælp fra elektriker og fiskeridirektoratet og over tlf fået den installeret, og sender så afrejse og en aktiv melding afsted, som stadig ikke vil gå igennem.................Hvad skal man sige!!!!!!!!!!!!


Besvar


Svar:

© 2019 • Fiskerforum • CVR 32663192 • www.fiskerforum.com • info@fiskerforum.com • Tlf +45 6022 0946 Cookie- og privatlivspolitik