30 fiskere og deres koner indtager Rådhuspladsen, når dette års udgave af Fiskens Dag løber af stablen lørdag den 10. september 2011, i København. Her vil der igen i år blive stor deltagelse fra Thorsminde og Thyborøn, når fiskerne slår et slag for den gode danske fisk.
Foreningen Fiskebranchen, som er hovedarrangør af eventen, har sørget for et stort og flot program i timerne mellem 11-15:30. Her bliver der oplevelser med udgangspunkt i fisk, mange forskellige smagsprøver, fiskeboder mm. For børnene bliver der også noget at se og røre ved.
Fiskebranchen regner med at Rådhuspladsen bliver fyldt til bristepunktet, og mange af de besøgende skal naturligvis smage det fineste fra det yderste af Danmark.
Rødspætter og hesterejer i fint selskab
Ud over frisk fangede rødspætter kan københavnerne glæde sig til at smage hesterejer. En lille gruppe rejefiskere har også valgt at bruge en lørdag på at vise danskerne og københavnerne i særdeleshed, at den i Danmark, oversete lille fætter er en stor delikatesse.
Hestereje fiskerne får fint selskab på deres bod med gæstekok fra en af Københavns fineste fiskerestauranter, Krogs Fiskerestaurant. Sammen vil de servere hesterejer på kreativ vis for de besøgende.
Fiskeriskolen vil ligesom sidste år markedsføre uddannelsen i København. Her får de blandt andet selskab af Skagen Skipperskole og Fiskeriteknologuddannelsen i Esbjerg.
Top underholdning med Brdr. Price og TØRFISK
Et af trækplastrene bliver de to tv-madstjerner Adam og James Price, som underholder mellem klokken 12 og 13. De to herrer vil vise at FISK ER NEMT! Helt i tråd med den aktuelle kampagne, der kører lige nu for at få danskerne til at spise mere fisk.
Og hvad er en fiskedag uden ”TØRFISK”. Musikgruppen TØRFISK spiller ad to omgange på Rådhuspladsen inden de iler hjemad igen, klar til at spille til ”Meget Mere Maden” i Thyborøn lørdag aften. Slagets gang på en af dagens to auktioner vil også blive styret af Tørfisk, forhåbentlig til stor morskab hos Københavnerne.
En lang dag venter fiske rejseholdet fra Thorsminde og Thyborøn, men humøret og den rette indstilling til at markedsføre den friske fisk fra vest er i top.
Dagen skal naturligvis også bruges til at netværke og skabe nye kontakter på kryds og tværs mellem fiskere, de deltagende virksomheder og fiskehandlerne, slutter Heidi Ebey Grønkjær fra Konsumfisk.