Tyske MAHLE Industriefilter GmbH med på DanFish

Tyske MAHLE Industriefilter GmbH med på DanFish

Gedhus Consult ved Jens Gjesing havde tyske MAHLE Industriefilter GmbH med på udstillingen, og i løbet af dagene 12. til den 14. oktober på DanFish fiskeriudstillingen i Aalborg kongres- og Kultur Center, kom mange besøgende forbi standen.
MAHLE Industriefilter GmbH har den fineste filtrering og vand separation i deres NFV brændstof systemer til behandling af “Diesel Olie Pest” – som er et alvorligt problem på havet. Diesel brændstoftanke kan blive forurenet med mikroorganismer (bakterier, gær, svampe, og alger), både under transport og opbevaring i tanke, primært forårsaget af tank ventilation og kondens.

Vand koncentrationen er den afgørende faktor for mikroorganismernes vækst og dieselolie ”skadedyr”, kan kun løses ved at reducere mængden af vand i brændstoffet.

I kampen mod ”diesel pest” har MAHLE udviklet og fremstillet en avancerede filtrerings og separations teknologi, målrettet de lidt større fisketrawlere. Filterenheden KFWA 1 som med 700 ltr. pr. time, løbende separerer diesel urenheder og vand fra. Filtret fungerer på en unik måde, ved at starte filtreringen indefra og ud, og ikke som man normalt ser i denne proces at diesel filtreres udefra og ind.

Mekaniske separatorer, som bruger centrifugal adskillelse, kan ikke tilvejebringe den nødvendige grad af afvanding.

Teknologien bagved MAHLE giver bedre resultater end de centrifugale separatorer.. Her kan urenhederne kun nå ned under 120 – 150 PPM, hvorimod MAHLE præsterer resultater under 20 PPM.

Systemerne kan leveres i lodret eller vandret konfigurationer. De kan monteres enten mellem lager og bunker tank til indirekte behandling af mediet eller direkte foran motoren.

Ligeledes lænse vands separering og ballastvand behandlings systemer, beholdersystem havde også stor interesse fra de mange besøgende der kiggede forbi Gedhus Consult stand.

Jens Gjesing har en solid baggrund indenfor automatiseret separations systemer, blandt andet i sit virke som maskinmester ved AP Møller i over 22 år, igennem den tid både som sejlende maskinmester, rejseinspektør, tilsynsførende på nybygninger, så kendskabet til skibe og automatisering sidder dybt forankret samt de sidste år som driftsleder for container skibe på A. P. Møllers hovedkontor.

Jens Gjesing har desuden været ansat ved Søfartsstyrelsen, hvor han var stationeret i Thyborøn.