Når én stjerne bliver til to, så ved man at man er placeret i den absolutte gastronomiske top, når det er Michelin-stjerner vi taler om.
Igen i år havde Michelin-inspektørerne været godt rundt i det danske land. Det resulterede i en ekstra stjerne til »Henne Kirkeby Kro« og to helt nye Michelin-stjerner til blandt andet »Ti Trin Ned« i Fredericia og »Slotskøkkenet« på Dragsholm slot. I alt blev der uddelt 28 stjerner til 24 danske restauranter.
Det var til stor glæde for Paul Cunningham og hans hold bag komfuret, på »Henne Kirkeby Kro« da han blev kaldt op på podiet for at modtage den fornemme anerkendelse af hans restaurant. Så fiske og skaldyrsretter på kroen som:
- Limfjords østers, hxy naan loom.
- Læsø jomfruhummer & tomat-confit, røget smør-bisque.
- kammusling & knoldselleri, brunet smør & trøfler.
- Pocheret torsk
fortsat vil sætte de udsøgte danske fiske- og skaldyrsretter højt på mange ønskeseddel.
Denne rekord-regn af røde Michelin-stjerner der således med rund hånd blev kastet ud over danske restauranter, har igen markeret Danmark som en markant gastronomisk nation. Og står det til miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen, skal Danmark fortsat være med i den gastronomiske top.
Gastronomien skal løfte fødevareinnovationen
Regeringen har som klart mål at styrke udviklingen af dansk gastronomi. Gennem innovation skal gastronomien bruges som løftestang for, at flere danske fødevarer kommer ud i verden, og at flere turister vælger Danmark som den næste turistdestination. Derfor kommer regeringen med et udspil, Gastro 2025, der skal sætte rammerne for udviklingen af dansk gastronomi.
I august afholder ministeren endvidere det internationale fødevaretopmøde Better Food for More People for andet år i træk, hvor der på tværs af professioner og nationaliteter vil være fokus på gastronomien som platform for udviklingen.
Følgende restauranter fik tre stjerner:
- Geranium, København
Følgende restauranter fik to stjerner:
- AOC, København
- Henne Kirkeby Kro, Henne Kirkeby
Følgende restauranter fik én stjerne:
- Clou, København
- Era Ora, København
- Formel B, København
- Kadeau, København
- Kiin Kiin, København
- Kokkeriet, København
- Kong Hans Kælder, København
- Marchal, København
- Relæ, København
- Restaurant 108, København
- Studio at the Standard, København
- Den Røde Cottage, Klampenborg
- Søllerød Kro, Søllerød
- Kadeau Bornholm, Aakirkeby
- Frederiksminde, Præstø
- Frederikshøj, Aarhus
- Gastromé, Aarhus
- Substans, Aarhus
- Restaurant Domestic, Aarhus
- Ti Trin Ned, Fredericia
- Slotkøkkenet, Dragsholm Slot
»Først og fremmest tillykke til de restauranter, kokke og tjenere, som i dag har modtaget en eller flere Michelin-stjerner. Det er i høj grad jer, som er med til at sætte Danmark på det gastronomiske verdenskort. Jeg er glad for, at gastronomiske oplevelser ikke længere udelukkende er et storbyfænomen, men at gastronomien er hele Danmarks kendetegn. Én Michelin-stjerne kan skabe ny vækst og nye muligheder i hele lokalområdet,« sluttede miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.