To fiskere savnes efter en Hollandsk rejetrawler forliste
Det er den 19,5 meter lange hollandske trawler UK 165 »Lummezne« fra den hollandske Havn Urk i provinsen Flevoland, der klokken 05.45 udsendte et EPIRB-nødsignal. 2 fiskere savnes

To fiskere savnes efter en Hollandsk rejetrawler forliste

Det er den 19,5 meter lange hollandske trawler UK 165 »Lummezne« fra den hollandske Havn Urk i provinsen Flevoland, der klokken 05.45 udsendte et EPIRB-nødsignal, (Emergency Position Indicating Radio Beacon) der automatisk udsender et nødsignal via et satellitsystem om bådens position, hvis båden synker.

Trawlerens AIS signal forsvandt ved samme lejlighed og kort efter også EPIRB-signal, der sidste gang sendte fra en position 7 kilometer vest for den hollandske Ø Texel. Kort efter fandt de hollandske redningsfartøjer en tom redningsflåde og en redningsvest liggende flydende i vandet. Besætningen på 2 mand var ikke ved flåden.

Vejret har ikke været det bedste, her tidligt torsdag morgen på Nordsøen, med en jævn vind og to meter høje bølger.

Dramaet om de forsvundne fiskere, udspillede sig ud for Texels kyst og nordkysten af Nordholland, hvor man nu leder efter de 2 savnede, som man håber at finde i live. Det drejer sig om skibets skipper og ejer Jochem Foppen (41 år) og fisker Hendrik Jan de Vries (27 år).

Begge fiskere var ombord på UK 165 »Lummezne«, da den onsdag eftermiddag klokken ca. 16.00 forlod havnen i Den Helder.

Den omfattende eftersøgning foretages med 2 helikoptere, der skiftevis flyver over området. De har assistance fra en redningsbåd fra KNRM Redningsstationen Hoek van Holland. Derudover deltager mange lokale fiskefartøjer i eftersøgningen, som også omfatter eftersøgning på kyststrækningen langs Texel og dykkere, der kun venter på vejret bliver bedre, så de kan komme ned til vraget af UK »Lummezne«.

En opdatering her før middag i dag, har desværre  ikke givet anledning til fornyet håb for de forsvundne fiskere.