Førstemanden i Lemvig Kommune er stolt af havnen i Thyborøn og betragter den som en vækstmotor.
Thyborøn Havn har rigtig mange udviklingsmuligheder. Den er én af de stærkeste erhvervsklynger i Lemvig Kommune. I hvert fald set fra borgmester Erik Flyvholms stol.
Thyborøn Havn er jo et kraftcenter for egnen og en erhvervsmæssig vækstmotor. I generationer har havnen vokset sig stor og stærk i kraft af, at lokale kræfter har villet udvikling i området. Og der er ingen grund til, at udviklingen stopper her. Der er gang i rigtig meget godt i og omkring havnen, siger Lemvig Kommunes borgmester.
Havnen har en unik placering
Erik Flyvholm mener, at Thyborøn Havns placering er helt unik. Det er en østvendt havn på vestkysten, og derfor ligger den godt i læ og kan besejles i alt slags vejr. Det er en isfri havn, der derfor også er udpeget som en nødhavn.
Både for fiskeriet og øvrige erhverv er der mange muligheder. Thyborøn har gode naboer til alle sider. Mod vest har vi en stor nabo, hvor der ligger et stort erhvervspotentiale, som er meget større end noget af det, vi har set indtil nu, tror jeg. Offshoremarkedet virker meget, meget interessant. Det nye klyngesamarbejde mellem en række virksomheder, North Sea Offshore Service Group, kan blive en stor spiller på offshoremarkedet, og det viser, at vores virksomheder er meget åbne over for at samarbejde med andre. Vores virksomheder er i forvejen kendt langt ud over landets grænser for deres store kompetencer for maritim service, fortæller Erik Flyvholm.
Stort erhvervspotentiale
I 2001 overtog Lemvig Kommune havnen. Og den handel var langt fra noget impulskøb. Ideen var at få foden under eget bord og lokalt være med til at skubbe til en positiv udvikling for Thyborøn Havn.
Det, at vi bor i vandkantsdanmark giver udfordringer men også muligheder, og at vi har en havn giver et stort erhvervspotentiale. Vi skal i de kommende år være endnu bedre til at samarbejde og kigge nye veje. Vi skal også gerne kigge ind i landet, hvor der findes mange gode samarbejdspartnere. Thyborøn Havn kan blive koblingen mellem den sorte og den blå motorvej, når der bliver bygget en motorvej fra Herning og til Holstebro Nord. Det vil kunne sætte endnu mere skub i godstrafikken til og fra Thyborøn Havn, siger Erik Flyvholm.
Landets stærkeste fiskerihavn
Thyborøn skal ifølge borgmesteren også fortsat satse på fiskeriet og styrke positionen som en af landets stærkeste fiskerihavne. For ligesom landbruget er kendt for at have stor betydning for Danmark, har fiskeriet det også stadigvæk i visse dele af landet.
Danmark er et fødevareland, og én arbejdsplads på vandet genererer seks-syv arbejdspladser på land, så vi må ikke glemme, at fiskerierhvervet fortsat skal have de allerbedste betingelser i Thyborøn, understreger borgmesteren.
Virksomhederne udvikler sig
Borgmesteren kalder initiativrigdommen hos de erhvervsdrivende på havnen for unik. Det er virksomheder, der er karakteriseret ved, at de hele tiden vil udvikle sig, og derfor presser de også konstant på for at få de bedste betingelser.
Det er yderst positivt, at alle vil udvikling. Fra politisk hold har vi meget stor bevågenhed omkring havnen, fordi vi ved, at det er en af motorerne i kommunen, som vi ikke kan undvære. Vi skal have en levende og sprudlende havn, som kan trække andre erhverv med og til. Jeg synes bestemt, det er værd at kippe med flaget for den 100-årige fødselar, der i dag er en meget velfungerende havn, som er inde i en positiv udvikling, og som i allerhøjeste grad er gearet til nye forretningsområder, siger borgmester Erik Flyvholm.