Thyborøn fiskere vælger nybygning med hjertet
Onsdag aften sad fiskerne Alfred Fisker Hansen (54 år) og hans knapt et år yngre makker Tommy Svart fra Thyborøn med en nybygningskontrakt på en ny trawler

Thyborøn fiskere vælger nybygning med hjertet

Onsdag aften sad fiskerne Alfred Fisker Hansen (54 år) og hans knapt et år yngre makker Tommy Svart fra Thyborøn med en nybygningskontrakt på en ny trawler designet og tegnet af Vestværftet i Hvide Sande, der som forventet bliver bygget i Polen, men udstyret og udrustet i Thyborøn ved Tage V. Hansen hos Thyborøn Skibs og Motor.

 

Med underskriften har de to vestjyske fiskere solgt deres fartøj L 120 »Linette« gennem skibsmægler West-Ship til svensk fiskeri, og når datoen runder juni måned 2021, ligger der en topmoderne trawler ved kajen i Thyborøn. En ny L 120 »Linette«, der over hele linjen er forbedret i forhold til det gamle fartøj.

 

Længden bliver på 28.60 meter og med en bredde på 8,70 meter, dvs. noget længere og ca. 20 cm bredere. Hvilket giver lidt mere plads overalt, mere til lasten og mere plads samt bedre forhold til mandskabet ombord, samt en fiskehåndtering der er opdateret, og på alle områder modsvarer det tidligere. Fremdriften bliver med en Caterpillar 3512 med en V-12 motor der driver en propel på 3 meter, for øget trækkraft og forbedret brændstof-økonomi der samtidig giver lavere miljølastning med færre emissioner. Et fartøj der helt imødekommer fremtidens krav, men som også samtidig tager højde for ændringer i myndighedernes forordninger og regelsæt samt en, til tider uforudsigelig fiskeripolitik, der undervejs kan skifte.

 

Forhold som fiskerne fra Thyborøn også har haft med i overvejelserne omkring nybygningen. Man har således forberedt at nettromlerne hurtigt kan udskiftes med tov-tromler, og rigges om til flyshooting istedet, hvis det skulle vise sig nødvendigt. Fiskeriet bliver fortsat efter blandet arter.

 

Alfred Fisker Hansen har gennem sine knapt 38 år som erhvervsaktiv fisker oplevet op og nedture i fiskeriet og med jævne mellemrum også oplevet situationer for fiskeriet der umiddelbart har set uoverskuelige ud, men som alligevel har løst sig hen ad vejen. Situationer lignende den dansk fiskeri står overfor i øjeblikket, med Brexit og en ny regering. Optimismen og den klippefaste tro på dansk fiskeri er dog helt i top og lysten til endnu at være mange år i det frie erhverv – fiskeriet, måske endnu større.

 

Han glæder sig til ankomsten af nye »Linette«, der fortsat vil beskæftige 8 mand ombord samt en lærling og som fisker videre som altid med fjorten dage ude og fjorten dage hjemme, ved hver skift.

 

FiskerForum.dk ønsker skipper og besætning tillykke samt god vind fremover.