Thyborøn Efterskole lukker efter 25 år

Thyborøn Efterskole lukker efter 25 år

Med kun 17 tilmeldte elever til næste skoleår har bestyrelsen for Thyborøn Efterskole taget en svær beslutning, at lukke efterskolen.
Fredag meddelte bestyrelsen på Thyborøn Efterskole, at skolen lukker til næste skoleår. Hermed sikres en så smertefri lukning som overhovedet muligt for elever, lærer og øvrige ansatte. ”Alle sten er vendt i sagen, men vi kan som bestyrelse ikke forsvare at trække sagen længere,” udtaler formand for efterskolens bestyrelse, Kurt Madsen. ””Vi har desværre ikke kunnet samle de elever, der er nødvendige for at drive skolen .”

Der er kun skrevet 17 elever op til næste skoleår på efterskolen, hvor der er plads til 47 elever. Men med under 35 elever kan skolen ikke køre rundt. Det var derfor en enig bestyrelse, der fredag valgte at sige stop efter dette skoleår.

”Det er utænkeligt, at der står nogle elever klar i kulissen til at fylde en efterskole,” sige Kurt Madsen som formand for bestyrelsen videre i pressemeddelelsen.

Fredag indgav efterskolens bestyrelse derfor en konkursbegæring og gav i samme anledning alle elever besked om lukningen.

Bestyrelsen håber på, at der er ildsjæle, som stadig kan se muligheder i stedet, uanset om det bliver til en skole eller ej
” Det er beklageligt, både for elever, ansatte og hele byen. Vi havde nogle fantastiske rammer, som nu får lov at stå ubrugt,” slutter formanden.

Thyborøn Efterskole har især haft fokus på sejlads, fiskeri og vandsport. Efterskolen har undervist elever i 8., 9. og 10. klasse i mere end 25 år.