Statsrevisor: »Det er ikke Fiskerne der har fejlet, men administrationen.«

Statsrevisor: »Det er ikke Fiskerne der har fejlet, men administrationen.«

Så direkte kunne formanden Henrik Thorup for Statsrevisorerne tage ansvaret fra fiskerne og ligge det hos administrationen (Udenrigsministeriet / Fiskeristyrelsen) ifølge Fiskeri Tidende.

Udtalelsen faldt umiddelbart efter Statsrevisorernes møde omkring undersøgelsen om forvaltningen af tilskudsordningerne under EHFF.

Statsrevisor Henrik Thorup (DF) sagde blandt andet, »Fiskerne er dem, det er gået ud over ved den måde, administrationen har kørt det på,« og hen mener det nærmest har båret præg af at være et rent lotterispil. »Man har haft en helt skrup skør forvaltningskultur, der reelt har bundet i mangel på ledelse,« understregede formanden for Statsrevisorerne.

Henrik Thorup peger endvidere på, at Udenrigsministeriet (Fiskeristyrelsen) bærer ansvaret, og særligt administrationen af støtteordningerne i årene 2014 til 2017. Så det er ikke fiskerne, der er kriminelle, men forvaltningens embedsmænd, der burde have vist bedre og især hvorledes ordningerne skulle forvaltes og administreres. »For hvis ikke de kan finde ud af det, hvordan skulle fiskerene så,« var Henrik Thorups pointe.

Statsrevisorerne har med undersøgelsen og rapporten lagt tidsfrister ind for ministeren, som foreskriver initiativer fra Ministerens side, med krav om tilbagemeldinger til Statsrevisorerne.

Kilde: Fiskeritidende.dk FiskerForum.dk