Fed fisk har altid været kendt for at give et stort tilskud af omega 3 til kroppen, men undervurderer ikke magre fisk som et ligeså væsentligt kilde.
Ny forskning og forsøg der netop er blevet publiceret i tidsskriftet Lipids, viser at magre fisk også tilfører det vigtige DHA omega 3 fedtsyre. DHA har en vigtig egenskab for at hjerne og øjne fungere optimalt.
Rutinemæssigt forudsætter vi altid at fisk er sundt, men der mangler dokumentation for at magre fisk også er sunde for helbredet.
Forsker ved Nifes Lisbeth Dahl har sammen med Universitetet i Oslo og Akershus Universitetssygehus, forestået forsøget hvor 30 voksne mænd og kvinder mellem tyve og fyrre år fik en torsk på 150 gram hver dag i fjorten dage, mens en anden tilsvarende gruppe fik laks i stedet. Blodprøver viste efterfølgende et betydelig øget DHA indhold i blodet hos begge grupper og Triglyserid fedtstoffet var tilsvarende reduceret.
”Konklusionen er at omega 3 fedtsyre DHA i blodet, øges lige så hurtigt ved at spise magre fisk som fede”, slutter Dahl.