Musik for søfolk og andet godtfolk, krydret med en god spændende spisefisk garneret med øens egne grøntsager samt et skummende og velsmagende lokalt krus øl, til at skylle efter med, trak i weekenden fulde huse til havnen i Svaneke.
God mad hører hjemme på Havnens Dag i Svaneke, og i år var det skippers kone Britta, der stod for den lokale fiskeret, hvor mere end 200 bakker med duftende varme grøntsager med stegt torskefilet hen over, blev revet væk på under en time.
Den HavFriskeFiske Skipper Claus Stenmann Hansen beklagede meget at de mange smagsprøver ikke helt slog til, men takkede samtidig for de mange og rosende ord der faldt omkring den dampende varme fiskeret. Som et plaster på såret bringer vi hermed opskriften i al sin velsmagende enkelthed:
Opskrift på torsk med årstidens grøntsager
4 personer
1-2 Porrer
1 Squash
2-3 Gulerødder
4-5 Kogte kartofler
Ca’ 500 g. Torske fileter
4 skiver tomat ell. peberfrugt
4 citron skiver
Olie/smør klat
evt. en dl. hvidvin
Salt og peber
1.skyl og snit grøntsagerne i lige store stykker, (Så maden bliver færdig samtidig)
2.Sæt ovnen på 215 C grader.
3.Læg alle grøntsagerne i fadet, og derefter fisken ovenpå, og tilsidst tomat, så citron, olie, salt og peber (Evt. Hvidvin)
4. læg stanniol hen over retten, for ellers bliver retten lidt tør.
5. Bag dem i ca 15-20 minutter – afhængigt af størrelsen. (evt. stik i det med en gaffel og mærk efter om den er færdig.)
BEMÆRK at dampet fisk og grøntsag fungerer fortrinligt sammen, og det er rigtig sundt for dig med både fisk og grøntsager. Man bevarer samtidig alle de sunde vitaminer i maden!
Vil man hellere bruge grillen, så brug en foliebakke og reducerer tiden ned til 5-8 min. på middelvarme. (evt. stik i det med en gaffel og mærk efter og mærk efter om den er færdig.)
Det var en meget tilfreds skipper Claus Hansen der med konen Britta og sine to døtre, simone og Cecilie kunne se tilbage på en meget vellykkede havnens dag på Svaneke Havn og med et glimt i øjet, når Claus lige at tilføje – husk nu – Fisk 2 gange om ugen, så følger du alle gode kostråd.
Kilde: Facebook.dk – R200 Cometen
FiskerForum.dk