Seafish Barentshavet rapport afviser Greenpeace opfordringer

Seafish Barentshavet rapport afviser Greenpeace opfordringer

En opfordring fra Greenpeace til de britiske forhandlere til at stoppe med at købe fisk og skaldyr, som stammer fra det nordlige Barentshavet, står i skærende kontrast til en rapport fra Seafish der tegner et helt andet billede.

Greenpeace argumenterer for at »Nogle af verdens største og førende fiskeproducenter«, uforvarende køber torsk fra dette sårbare område. Greenpeace opfordre dem til at sikre deres leverancer ikke kommer fra den Nordlige del af Barentshavet, som de ønsker helt lukket for, som de kalder gigantiske fisketrawlere, så de ikke fisker i det område som Greenpeace nærmest kalder et »arktisk Galapagos

Greenpeace påpeger i et citat fra Callum Roberts, hvor de nærmest forudsigeligt hævder, at to århundrede års trawling har reduceret og ødelagt havbundshabitater så meget, at der kun er sand og mudder tilbage.

Med Greenpeace-rapport in mente, har en gruppe britiske fiske-leverandører anmodet om en analyse fra Seafish, på baggrund af de tilgængelige videnskabelige data for regionen, og konklusionen fra Seafish afviger væsentligt fra Greenpeace-versionen.

Barentshavet er en af R03;R03;de bedst forvaltet havområder i verden, med indtil flere MSC-certificerede fiskerier, herunder torsk, hvilket får Greenpeace forslag til både at lyde hult og unden hold i virkeligheden.

Du kan læse Seafish rapporten her (engelsk)