Sara Olsvig mener Fiskeriloven skal laves om

Sara Olsvig mener Fiskeriloven skal laves om

Den grønlandske venstrefløjspolitiker Sara Olsvig (IA) har allerede sat dagsorden efter Kim Kielsen som formand for Naalakkersuisut har udskrevet valg til afholdelse i april måned i år.

Olsvig siger i en kommentar til KNR, at uanset om Inuit Ataqatigiit (IA) er med i Naalakkersuisut eller ej efter valget, så vil partiet kæmpe for, at den kommende grønlandske fiskerilov ikke bliver gennemført, i det udkast som kendes idag.

Forårssamlingen i Inatsisartut skulle efter planen have den nye fiskerilov under behandling, men allerede mandag aften slog Sara Olsvig (IA) fast, at hun ville bruge tiden indtil valget i april, til at bringe lovforslaget om fiskeriloven op til fornyet diskussion. Hun henviser til IA´s ordførerindlæg ved førstebehandlingen i Inatsisartut af Fiskeriloven, »det vi sagde dengang står vi ved. Hvilket betyder, at der er mange af konsekvenserne, der ikke er afdækket ordentligt ved den lov der er fremlagt, som skal afklares inden.«

Et hovedtema for partiformanden for IA, er helt klart også det bæredygtige fiskeri, som efter Olsvig´s mening skal indskrives i Fiskeriloven. En lov som iøvrigt også skal have afdækket hvor meget kommer til at koste det grønlandske samfund. Det mangler der ifølge partiformanden, fuldstændigt at blive afdækket.

Ligeledes mener Sara Olsvig (IA), at når et så omsiggribende lovforslag omkring ét af de vigtigste eksporterhverv i Grønland skal laves om, så bør aktørene i erhvervet og branchen delagtiggøres, således uro og misforståelser undgås.