Local Cooking Nordjylland under Hirtshals Fiskefestival blev afgjort i weekenden og vinderen blev Svinkløv Badehotel der vandt konkurrencen om den bedste ret med kuller og lokale råvarer.
Svinkløvs kokkeduo Alexander Jensen og Nicklas Skov vandt foran den endnu ikke åbnede Restaurant Nam med Kim Jeppesen ved roret og Applaus, styret af Mads Hyllested, begge i Aalborg.
Podiepladserne var i konkurrence mod Essens, Ruths Hotel, Brøndums Hotel, Bühlmann på Scheelsminde og Fyrklit.
Dommerne Mikael Kopp Christensen, Musikkens Spisehus, Thorsten J Schmidt (Malling & Schmidt) Lars Kragelund (De Danske Spritfabrikker) og Lars Enevold (Visit Nordjylland) samt Michael Miv Pedersen (CanBlau og Tabu) og Ole Troelsø (Børsen) var nærmest enige om resultatet. Alle bortset fra én dommer havde Svinkløv på førstepladsen. Pointene talte dog deres tydelige sprog. I et tætpakket festivaltelt modtog deltagerne og ikke mindst vinderne publikums bragende hyldest.
Konkurrencen blev afviklet på Hirtshals Havn under vanskelige forhold med hård blæst, men kokkene gik til sagen uden at kny.
Kulleren blev udleveret fra morgenstunden af Hirtshals Fiskeriforening og Hirtshals Fiskeauktion og herefter havde deltagerne tre timer til at forberede den skarpeste servering med hjælp fra kun en gasgrill og en induktionskogeplade. Sejrsceremonien fandt sted i det tætpakkede festivaltelt.
Konkurrencen vidnede om meget højt niveau på maden fra de nordjyske restauranter. Mest interessant er det faktisk at restauranterne på prismæssigt mellemniveau leverer så teknisk perfekt, velsmagende og visuelt flot mad.
Local Cooking i Hirtshals søger at promovere fisk fanget i lokale farvande og vil gerne sætte fokus på overset spisefisk og den superkvalitet fiskene har fra Hirtshals Fiskeauktion samt ikke mindst de lokale kvalitetsråvarer, som hele Region Nordjylland rummer.
Konkurrencen afvikles af Hirtshals Fiskefestival, Nordsøen Forskerpark og Food Organisation of Denmark og finansieres blandt andet af Region Nordjylland.