Putin starter topmoderne fiskeindustri på øen Shikota
With partners Frost and Rafeyri, Skaginn 3X has equipped the new JSC Gidrostroy pelagic processing plant on the island of Shikotan

Putin starter topmoderne fiskeindustri på øen Shikota

Den russiske præsident Vladimir Putin trykkede tidligere i dag på startknappen til JSC Gidrostruys nye og avancerede fiske-forarbejdningsanlæg på øen Shikotan i Sakhalin Oblast.

Det skete under det tre dage lange »The Eastern Economic Forum 2019« som i disse dage afholdes i Vladivostok på universitetet »Far Eastern Federal University (FEFU) Campus, hvor den russiske præsident trykkede på knappen for at fjernstarte produktionen på den nye fabrik.

Indvielsen og starten af fabrikken, fortog Præsident Putin sammen med Gidrostroy grundlægger og dets formand Alexander Verkhovskiy, der i sin tid var med til at oprette selskabet tilbage i 1991, som han siden har forvandlet det til én af ​​Ruslands største fiskeforarbejdningsanlæg.

Den nye fiskeindustri og forarbejdningsanlæg JSC Gidrostroy har en daglig kapacitet på 900 tons. Anlægget har kapacitet til at pakke og fryse 900 tons demersale og pelagisk fisk om dagen.

Teknologien bag den nye fabrik kommer fra Island, Skaginn 3X og partneren Frost og Rafeyri, som sammen har leveret det innovative forarbejdningssystem til Gidrostroy.

Som en kommentar til leveringen til den nye fabrik i Østrusland siger Skaginn 3X’s russiske regionschef Pétur Jakob Pétursson, »På Skaginn 3X er vi ekstremt stolte over at have fået muligheden for at deltage i moderniseringen af ​​Ruslands fiskerisektor, eksportere og overføre viden samt innovation til den pelagiske sektor. Vores løsning vil maksimere automatiseringen, produkthåndteringen og kvaliteten samt dermed udløse en konkurrencefordel, som uden tvivl vil resultere i øget efterspørgsel og øget værdi.«

Fabrikken på 9000 kvadratmeter vil være den største samt mest avancerede og automatiserede pelagiske fiskforarbejdnings-virksomhed i regionen og forventes at give ekstra mange arbejdspladser til området, samtidig med processen bliver mere strømlinet og der vil være en reduktion af affaldsmængden. Med den innovative fryseteknologi, der forbedrer den samlede produktkvalitet, forventer Gidrostroy, at efterspørgslen efter fisk fra fastlandet Rusland og Kina vil stige støt det kommende år.

Skaginn 3Xs russiske regionchef Pétur Jakob Pétursson fortæller videre, at ved underskrivelsen af kontrakten sidste år sagde Alexander Verkhovskiy, at han forventede den nye fabrik ville bringe flere jobs og mere udvikling til Shikotan. Hvilket fra flere teknologileverandører over hele verden, der også bekræfter at valget var det helt rigtige, da man i sin tid valgte det islandske firma Skaginn 3X.

Gidrostroy er en helt unik fiskerivirksomhed med følelser, socialt ansvar og ikke mindst dybe rødder på Kuril-øerne, hvor det beskæftiger mere end 3.600 mennesker, og yderligere 1.500 medarbejdere i højsæsonen. Virksomhedens flåde fanger årligt omkring 300.000 tons, og Gidrostroy var den første russiske virksomhed, der opnåede Marine Stewardship Council (MSC) -certificering.

Skaginn 3X har også leveret teknologien til Vardin og Pelagos forarbejdningsanlæg på Færøerne samt Eskja-fabrikken på Island, der lige nu producerer 900 tons pr. Dag, og et søfartssystem til France Pélagique forventes afsluttet inden udgangen i 2019 med et omfattende fangsthåndteringssystem til klassificering, pakning, frysning og palletering af det nye skibs fangst, slutter Skaginn 3Xs russiske regionchef Pétur Jakob Pétursson.