Signalkrebsen har ifølge Miljøstyrelsen været kategoriseret som en invasiv art af EU siden 2016 og betegnes i dag som en »alvorlig trussel« mod den såkaldte europæiske flodkrebs, der efterfølgende er klassificeret som yderst sårbar.
Signalkrebsen (Pacifastacus leniusculus) er en stor trussel mod andre krebs i de danske vandløb, da de dengang importerede krebs viste sig at være bærere af sygdommen krebse-pest. Det skriver Jyllands-Posten i dag og fortæller videre, at man i Næstved Kommune nu har taget et utraditionelt og et noget usædvanligt våben i brug – man opfordre simpelthen kommunens borgere, til aktivt at tage del i fiskeriet efter signalkrebsen, for at få bugt med dem.
Samtidig understreger kommunen, at både de store og de små krebs smager fantastisk efter en tur i kogende vand. Er du heldig, kan du samle krebs ind til et helt lille krebsegilde, lyder opfordringen videre.
I et Facebook-opslag fra kommunens side, opfordre man derfor alle borgere til at gå på jagt efter den »aggressive« krebs. Der overvejende opholder sig i vandløb, hvor de skræmmer de oprindelige krebs væk og truer dem med en meget smitsom svampesygdom.
Fra kommunens side forslår man forskellige fangstmetoder, som krebsefælder eller krebserusser, som man enten kan lægge døde ferskvandsfisk eller kattemad i. Fanger man krebsen, så er den let genkendelig på, at den har to hvide eller turkis plamager på sine klør.