Hirtshals Havn havde for nyligt besøg af 15 lærere fra en østrigsk kokkeskole, som var på studietur i Danmark. Formålet med turen var at besøge virksomheder inden for forskellige fødevaregrene, og inden for fiskeindustrien var valget faldet på Hirtshals Havn.
Besøget startede ud på Nordsøen Oceanarium, hvor de kunne opleve det liv, som man finder i havet ud for Hirtshals. For at få et indblik i selve håndteringen af fisken og den ubrudte kølekæde var gruppen på besøg i FiskeTerminal Hirtshals. Her så de hvordan bådene kommer ind og lander den isede fisk, der derefter transporteres ind til sorteringsvirksomheder, som gør den klar til dagens auktion.
Efter besøget på FiskeTerminal Hirtshals gik turen videre til to forædlingsvirksomheder, Keka Fisk og Rahbekfisk. Keka Fisk er en lille familiedrevet virksomhed, som har specialiseret sig i forarbejdning af håndfileterede rund- og fladfisk, med hovedfokus på rødspætter. Rahbekfisk er en større virksomhed med speciale i frosne fiskeprodukter og færdigretter. Her havde gruppen mulighed for at opleve fiskens gang fra filetering til forstegning, panering og pakning.
Hirtshals Havn har et stort serviceapparat inden for fiskeindustrien og gruppen viste efter besøgene stor begejstring for de mange forskellige aspekter af håndteringen af fisk, som de havde oplevet. Selvom de er vant til at arbejde med fisk i deres daglige arbejde, så var det først gang, at flere af dem så hvordan fisken håndteres inden den når ud til slutbrugerne.