Nyt snurpefartøj skal bygges af Norsk værft

Nyt snurpefartøj skal bygges af Norsk værft

Det skriver Larsnes Mek. Verksted i en pressemeddelelse tirsdag formiddag. Kontrakten på en ny «Gunnar K» er aftalt med Kristoffersen Fiskebåt AS.

Fartøjet er designet og udviklet i samarbejde med Naval Consult i Måløy og Larsens Mek. Verksted AS og bliver således det tiende i rækken af vellykkede projekter, som de to selskaber har foretaget sammen.

Det nye fartøj »Gunnar K«, er en videreudvikling af tidligere leverede og bestilte succesfartøjer. Fartøjer som også i dette tilfælde er tilpasset efter reders Kristoffersen Fiskebåt AS ønsker og ideer, i tæt samarbejde med værft og designer.

Skroget bygges på et polsk værft og forventes færdigleveret i december 2017.

Fartøjet får en længde på 38.65 meter og en bredde på 9,25 meter og bliver rigget som en snurpe- og snurrevodsfisker. Fartøjet bliver udstyret med 6 RSW-tanke, hvoraf fem af tankene er foreberedt til levende fisk. Lastrummet bliver på 420 m3 og dertil rigges båden med sug fra not og på hoveddækket bliver der monteret fabrik til behandling af hvidfisk.

God komfort og et godt arbejdsmiljø for besætningen

Skibet bliver indrettet til en besætning på 10 personer, med fire enkeltmandskahytter og 3 tomandskahytter.

»Gunnar K« vil, når det engang ligger færdigbygget og apteret samt udrustet, være en af Norges mest moderne fartøjer i fiskeriflåden.