Nybygningen »Grateful« er klar til turen til Danmark

Nybygningen »Grateful« er klar til turen til Danmark

Nauta Yard i Gdansk i Polen, har i disse dage netop lagt sidste hånd på skroget, der er Karstensens nybygning nr. 435.

Nybygningen skal engang i det tidligere forår 2017, stævne færdigtapteret, nymalet og udrustet til sin skotske ejer Whyte i Fraserburgh i Skotland. »Grateful« er et søsterskib til norske »Haugagut« i Austedvoll i Norge, og måler 69,95 meter lang og 15 meter bred.

Historisk er dette værftets fjerde lancering fra Nauta i år og det er ikke mindre end den syvende enhed, som Nauta bygger på for det danske skibsværft Karstensens i Skagen.

Kontrakten på »Grateful«, der blev underskrevet på den danske fiskerimesse »Danfish 2015« i Aalborg, har flere nyheder ombord. Det er som flere andre notfartøjer af denne type, monteret med tanke til transport af levende fisk. Desuden er den Udstyret med en stærk hovedmotor til diesel samt mange moderne tekniske faciliteter og løsninger. Fartøjet skiller sig væsentligt ud, fra tidligere leveret fartøjer, med en Azimuth Thruster, der giver en øget manøvredygtighed og en 360 grader horisontal indstilling af propellerne.

Værftet Nauta har travlt for tiden. I ordrebogen står allerede syv skibe (heraf to fuldt udstyrede) der alle er under opførelse i nybygningsdivisionen, der her bygger alt fra moderne fiskefartøjer til forskningsenheder og service offshore Fartøjer.