Nybygning E 349 Cattleya 62,60 meter Notbåd og Trawler

Nybygning E 349 Cattleya 62,60 meter Notbåd og Trawler

Nybygning nr. 399 fra Karstensen Skibsværft i Skagen blev leveret til reder Flemming Pedersen, Esbjerg, oktober 2006.

Det nye fartøj erstatter ejerens forrige, ”Cattleya”, som blev bygget i 1984. Tre andre ældre fartøjer er blevet købt af ejeren for at skaffe tilstrækkelige kvoter og tonnage for at kunne kapitalisere denne nybygning. Flemming Pedersen bliver selv skipper på ”Cattleya”

Beskrivelse af skibet:
Skroget er bygget i stål med to gennemgående dæk, hoved- og shelterdæk samt bak- og båddæk. Under hoveddæk er skroget inddelt i følgende vandtætte rum: Forepeak, bow truster-/ sonarrum, brændstoftanke, isoleret RSW-tank-sektion med centralt RSW-pumperum. Maskinrummet med hovedmaskine koblet til reduktionsgear med én propeller i fast dyse. Sidepropeller agter er monteret i maskinrummet: Helt agter findes brændstoftanke og trimtanke.

Hoveddækket er indrettet med: Forepeak, elektronikrum, vacuum-maskinrum, RSW-tanke med midterkorridor, RSW-maskinrum og HP hydraulik-rum.
Agten for RSW tanke er LP hydraulikrum BB med aptering SB. Agten for aptering SB findes notbinge og BB storesrum.
I aptering på hoveddæk er der indrettet 7 lukafer, alle med eget bad/toilet.
Shelterdækket er indrettet med storesrum og havnegenratorrum under bakken. Agten for bakken findes 2 stk snurpespil samt fiskemodtagsdækket, som er indrettet med afsilingskasse og slidskesystem til RSW-lugerne. Slidskesystemet reguleres med pneumatisk betjente skydespjæld. På fordækket er også monteret hoveddækskran og fiskepumpekran.
Overbygning i fuld bredde agten for midtskibs med aptering SB og trawlværksted BB. På SB side af aptering er monteret nothaler (Triplex) og agterste snurpegalge.

Agten for overbygning notbinge SB og trawldæk BB, med 2 nettromler.
Aptering i overbygning på shelterdæk er indrettet med messe og dagrum samt kabys med proviantrum. I forbindelse med messen er indrettet separat internet-café.
Bak- og bådedæk. På bakdækket er monteret hus for ankerspil samt indbygget rulledæmpertank.

På bådedæk agter er monteret midline frelsertromle SB samt mellemrulle for nothåndtering. Agten for dækshus er fartøjets trawlspil placeret. I forbindelse med notbinge SB er monteret 1 stk notlæggerkran samt 1 stk flodlæggerkran.
Apteringen i dækshuset på bådedæk er indrettet med skipper lukaf og hospital, hver med eget bad/toilet.
Styrehus med 360° udsigt er placeret på brodækket over dækshuset. På BB side af brodækket er skibets MOB-båd med tilhørende kran placeret.