Ny russisk krabbebåd kan fryse og pakke 60 tons krabber om dagen

Ny russisk krabbebåd kan fryse og pakke 60 tons krabber om dagen

Det nye krabbebåd MV »Zenith« til rederiet JSC Arcticservice i Murmansk er lagt fra land i Istanbul og er nu på vej til Kirkenes i Norge.

Rederiet JSC Arcticservice fra Murmansk, har yderligere ordret en hel række skibe af Skipsteknisk design ST-184 AS ved Krasnoe Sormovo Shipyard i Rusland

Fartøjet er designet af norske Skipsteknisk er af typen ST-184 AS, som er en nyudviklet serie af specialfartøjer til krabbefiskeriet i russisk farvand. Det er nu blevet overdraget fra det tyrkiske skibsværft Tersan i Istanbul til sine russiske ejere i sidste uge og er nu startet sin hjemrejse op til det den Nordøstlige del af Norge tæt på grænsen mellem Norge, Rusland og Finland.

Krabbebåden på 62 meter fanger, forarbejder og fryser fangsterne ombord. Det drejer sig overvejende om krabber, »King Crab« og »Snow Crab«, som primært skal fiskes i Barentshavet, hvor rederiet har deres kvoter.

Men det første fartøj blev bygget på Tersan Shipyard i Tyrkiet.

Rederiet JSC Arcticservice fra Murmansk, har yderligere ordret en hel række skibe af Skipsteknisk design ST-184 AS ved Krasnoe Sormovo Shipyard i Rusland. Men det første fartøj blev imidlertid bygget på Tersan Shipyard i Tyrkiet.

MV »Zenith« måler 62 meter i længden og 15 meter i bredden og har plads til en besætning på 38 personer, hvilket gør det muligt at opretholde en produktionskapacitet på helt op til 60 tons forarbejdet og frosne krabber i døgnet. Forarbejdnings-anlægget ombord leveres af Bjørdal i Norge.

Forarbejdningen ombord på »Zenith« er på 60 tons pakket og frosne krabber i døgnet

Selvom skibsdesignet ST-184 AS er nyudviklet, er det faktisk ikke den første krabbebåd som norske Skipsteknisk har designet. Helt tilbage i 1990´erne, tegnede og designede Skipsteknisk også krabbebåde til American Seafoods. Men »Zenith« er den første krabbebåd fra Skipstekniske hånd, der har specialiseret sig i både forarbejdning og frysning ombord.

Følg linket for at se forholdene ombord i den nye krabbebåd »Zenith«