Det er Food Week madfestival, der løber af stablen fra i dag mandag den 9. august til og med søndag den 15. august 2021. Hele ugen vil der være et væld af appetitvækkende arrangementer over hele Aarhus, hvor der er noget for enhver både smag og alder.
Siden 2012 har Foodfestival hvert år i september fejret den aarhusianske mad-scene ved en tredages mad-event på Tangkrogen. Sidste år måtte de aflyse grundet Corona-restriktionerne. For at undgå, at Aarhus igen i år skulle undvære sit kulinariske samlingspunkt, har Foodfestival udviklet Food Week, hvor de mange aktiviteter spredes over en hel uge og ud over hele byen.
Aauhus madfestival hylder smagen og oplevelserne omkring måltidet og dykker ned i madhistorien, nørder gastro-viden, sanser, nyder og spiser sammen i en hel uge.
Du kan læse mere om alle aktiviteterne i programmet her
Danmarks Fiskeriforening deltager også med alt godt fra havet, hvor fiskere fra de større fiskerihavne står bag disken og giver alle besøgende en forsmag på havets delikatesser og mulighed for at købe friske jomfruhummere fra Kajen. (Aarhus Lystbådehavn – hvor fiskekutteren »Stjernen« sælger hummer over kaj, så kom og gør en god handel.) Igen i år har fiskeskipper Verner Møller fra Hvide Sande, fyldt varevognen med friske fisk og skaldyr, som straks bliver formidlet videre med en fortælling om fisken, men også om dagligdagen ombord på de danske kuttere.
Oplandets dygtige landmænd og producenter sikrer, at der kan købes gode, lokale og friske produkter direkte fra de marker og hænder, der har frembragt den – der er derfor masser at fejre i Aarhus. Og det sker altså med Food Week, som er hele byens hyldest til madglæden.
Alle er inviteret med, når madfesten går i gang, for Food Week har sørget for, at der er noget for alle. Vil gæsterne opleve stjernekokke som michelin-kokken Francis Cardenau, lære at tilberede klimavenlige italienske pastaretter af Masterchef vinderen Rasmus Fisker eller have tips af Timm Vladimir til den perfekte Sommer Spritz cocktail, så skal de blot møde op på Salling ROOFTOP.
Er man mere til at dykke ned og nørde i fødevarebæredygtighed og møde forskere, fagfolk og producenter til farverige oplevelser og inspiration, så er det på toppen af ARoS det foregår. Her kan gæster bl.a. lære om hvorfor kompost er vigtig for frugtbar jord, »in vitro« mælk og kød (dvs. mælk og kød der er produceret med celler i petriskåle), og hvordan man dyrker produkter lokalt, vertikalt og hydroponisk (som betyder at dyrke planter uden jord).
Måske man bare gerne vil smage på alverdens fisk og skaldyr med bobler i glasset – i så fald er det på Aarhus Lystbådehavn ved Kystpromenaden det sker. I det maritime festivalområde kan gæster bl.a. komme med på en vaskeægte fiskeauktion eller købe friske jomfruhummere direkte fra kajen.
Er man i nærheden af Botanisk Have kan man smutte forbi Den Gamle By, som også er en del af Food Week. Her får gæster den historiske madfortælling, fællesoplevelsen om bordet og ikke mindst smagen gennem tiderne i fokus. Den Gamle By har forskellige madtemaer og byder på gratis rundvisninger, indblik i historiske opskrifter og processer, smagsprøver og frem for alt en invitation til at gå på opdagelse i madens historie.
Folkene bag Food Week Madfestival
Folkene bag, der de seneste mange år har stået for Food Festival på Tangkrogen, har arbejdet på at stable den nye og spændende madfestival på benene. Sammen med gode samarbejdspartnere har man nu udviklet en festival-uge, hvor alle i Aarhus og omegn indbydes, til hundredevis af spændende madoplevelser.
Så velkommen til syv dage i madens tegn