I uge 21 og 22 sætter Fiskebranchen fokus på rødspætten med kampagnen: Til pinse spiser man rødspætte.
Vi vil gerne promovere rødspætten med en tilbagevendende begivenhed hvert år til pinse, på linje med at den nye franske vin Beaujolais Nouveau hvert år kommer den tredje torsdag i november.
Rødspætten er en af de bedst kendte og mest klassiske, danske fisk. Kødet er hvidt og fast, og har en lækker smag. Til pinse er spisekvaliteten helt i top, og der er masser af rødspætter i de danske farvande netop nu!
Kampagnen skydes i gang med event i Nyhavn i København, lørdag den 19. maj kl. 11.00 – 14.00.
Program, Nyhavn (ved broen på sydsiden):
R32;Kl. 11.00: Velkomst
Kl. 11.05: Biskop Peter Fischer-Møller kårer Årets Pinsefisk
Kl. 11.15: Fisker, fiskehandler og fiskekok taler om fisk
Kl. 11.30: Smagsprøver, auktion, og konkurrencer på Årets Pinsefisk
Kl. 14.00: Afslutning på fejringen af Årets Pinsefisk
Der vil være salg af frisk fisk fra Hirtshals til gode priser! R32;R32;Det er Foreningen Danmarks Fiskehandlere, der står for kåringen af Årets Pinsefisk, og det er Danske Fiskeres Producent Organisation, der sponserer frisk fisk, sejlet ind af kystfisker Niels Bjerregaard Pedersen, Hirtshals. Fiskebranchen uddeler opskrifter.