Norsk og dansk skibsmæglerfirma forener kræfterne

Norsk og dansk skibsmæglerfirma forener kræfterne

Det er norske RG Hagland Shipbrokers og danske North Sea Shipbrokers, der nu kombinerer deres fælles skibsmægleraktiviteter overfor markedet for vedvarende energi og dermed styrker de tjenester, som tilbydes kunderne i dette voksende markedssegment.

Parterne har indgået fælles aftale, om Hagland erhverver 49% af aktierne i North Sea Shipbrokers gennem en kombination af aktietilbagekøb og tegning af nye aktier.

I alle spørgsmål relateret til markedet for vedvarende energi vil North Sea Shipbrokers og Haglands offshoreafdeling fungere som et hold, og afdelingen for vedvarende energi vil få danske Anders Helsinghoff Fjord som administrerende direktør og Tommy Sandtorv vil være at finde i som chef i samme team, der arbejder udfra Haugesund i Norge.

De to firmaer og partnere vil også samarbejde på andre relevante områder og derigennem styrke servicetilbuddet inden for andre segmenter som; Subsea, olie og gas, slæbebåde samt salg og køb. I en kommentar siger brødrene Arne og Knut Wendelbo Aanensen, »Vi er meget glade for at have formaliseret det allerede stærke samarbejde mellem North Sea Shipbrokers og os selv,« siger brødrene der nu fremover er fælles administrerende direktører for Hagland.

North Sea Shipbrokers har en stærk position på markedet for vedvarende energi, og vi er overbevist om, at vores samlede erfaring og viden vil gøre det muligt for os at tilbyde endnu bedre skibsmæglingstjenester til befragtere og skibsejere, der understøttes af North Sea shipbrokers og Hagland. De deler samme værdier og høje etiske standarder med et langsigtet og stort engagement i branchen. »Jeg er meget glad for at have et velrenommeret og respekteret selskab som Hagland som støtte, der har forpligtet sig til at bidrage til en videreudvikling af virksomheden,« siger en tilfreds direktør og ejer af North Sea Shipbrokers, Anders Helsinghoff Fjord. »Vi vil med denne nyerhvervelse være i en endnu stærkere position, der bredt dækker branchen fra kontorerne i Norge og Danmark, og som har størrelsen til at ekspanderer og udvide endnu mere. Det er meget vigtigt for mig, at gøre det sammen med et familieejede firma som Hagland, som har de samme værdier og samme tilgang til markedet, som vi har.

Om Hagland

RG Hagland Shipbrokers har rødder tilbage til 1872. De har stor erfaring indenfor offshore-, tank- og tørlastmarkederne og har været at finde blandt pionererne i den norske offshoreindustri i begyndelsen af R03;R03;1970R17;erne. I løbet af de sidste 35 år har virksomheden udviklet sig fra at være udelukkende et skibsmæglerfirma, til i dag at bestå af en gruppe virksomheder, herunder Hagland Shipping, et skibsejendomme / driftsselskab med en flåde af selvladende tørlastskibe, til også at omfatte et skibsagentfirma Hagland Agency, international værftrepræsentation gennem Storm & Bull Shipping samt regnskabs- og forretningsforvaltningstjenester gennem Hagland Finans og fast ejendom i Hagland Eiendom.

Om North Sea Shipbrokers

Virksomheden blev grundlagt tilbage i 1976 af Orla Fjord og har siden udviklet sig fra et mindre salgs- og indkøbs skibsmæglerfirma, der støttede fiskeindustrien, til i dag at være et af de førende skibsmæglerselskaber, som understøtter hele den maritime branche. North Sea´s Shipbrokers trådte ind på markedet for offshore energi i 2007 og har siden sat et solidt fodaftryk, som ét af R03;R03;de førende skibsmæglere indenfor offshore. I dag tilbyder North Sea Shipbrokers Salgs- og købs- og chartering-tjenester over hele verden, som vist med det seneste salg af et fartøj fra Danmark til New Zealand.