Nødblus til 24.000 kr.

Nødblus til 24.000 kr.

Et nødblus, affyret for sjov, udløste i 2007 en unødvendig redningsaktion med helikopter. Nu har SOK fået dom for, at gerningsmanden skal betale erstatning til SOK
En ung mands kådhed bliver nu en dyr sag. Den unge mand affyrede tilbage i 2007 for sjov et nødblus ved Hundige. Nødblusset blev observeret af flere personer, der slog alarm til politiet, som anmodede Søværnets Operative Kommando om assistance.

SOK foranledigede derfor, at en Sikorsky-helikopter overfløj området for at søge efter nødstedte. Prisen for redningsaktionen tilbage i 2007 er opgjort til knapt 24.000 kr., som gerningsmanden nu er dømt til at betale.

I Søværnets Operative Kommando udtaler jurist Inge Rønberg om sagen:
”Vi er tilfredse med, at vi nu endnu en gang har fået dom for, at vi er berettigede til at kræve erstatning for nødblus, der opsendes for sjov. En unødvendig redningsaktion koster ikke kun samfundet mange spildte penge, men kan i værst tænkelige situation også koste liv i tilfælde af, at der på samme tid er brug for helikopteren et andet sted, hvor der virkelig er folk i nød”.