Nees vælger også femte nybygning fra Værfterne i Hvide Sande

Nees vælger også femte nybygning fra Værfterne i Hvide Sande

Med to værfter beliggende i Hvide Sande, er den vestjyske havneby for nogle det helt rigtige og oplagte valg, at få bygget nye fartøjer i.

Det er også og stadigvæk tilfældet med fiskeskipper Tonny Nees fra Thyborøn, der tidligere har fået bygget hele fire fartøjer i værfts-byen på den jyske vestkyst.

Denne gang har Tonny Nees igen bestilt en kombineret flyshooter og trawler fra Vestværftet på Nordhavnen i Hvide Sande. Her forventes skroget leveret fra Nauta Shipyard i Gdansk Polen engang til oktober måned 2018. Herefter udrustes det i Danmark. Der er endnu ikke lavet kontrakt på udrustningen, men det forventes at blive på den jyske Vestkyst, så skibet kan leveres i foråret 2019.

Vestværften er valgt, som leverandør af Skrog, tegningspakke m.m., da skipperen har haft et velfungerende samarbejde med dem, under de 2 sidste nybygninger. De har dog så mange ordre på nybygninger, at de har svært ved at presse udrustningen af »Anders Nees« ind i planen.

Partsrederi

Opbygningen er nøje gennemtænkt og aftalt med mandskabet ombord på L 426 »Anders Nees«. Tonny Nees bliver således ikke alene om nybygningen, som han deler med 3 andre Vestjyske fiskere.

  • Arne Christensen, Hee
  • Jan Poulsen, Thorsminde
  • Rasmus Arnbak, Thyborøn.

De har alle fisket sammen tidligere, og bekendtskabet mellem dem går langt tilbage. For Arne Christensen´s vedkommende bliver det den fjerde »Anders Nees« han bliver partreder i.

Ny filosofi bag fiskeriet

Tidligere tiders fiskeri, hvor man hvert år er trukket længere og længere mod nordvest til det britiske område, forsøges og erstattes nu af et mere kystnært fiskeri, med færre lange ture til havs og hyppigere landinger. Skibets størrelse er skåret ned til lige under 24 meter. Det hele tænkt ind i en plan, der gerne skal give flere kvalitetsfisk, friskfanget og landet hurtigst muligt efter fangst, så afregningen på fisken kan løftes. Fiskeriet bliver med vod om sommeren, men med trawl I vinterhalvåret. De seneste to »Anders Nees« fartøjer, har udlukkende været rigget til Fly-shooting.

Nybygningen »Anders Nees« 2019

Denne nybygning vil fremstå med det mest moderne udstyr ombord, ligefra det elektroniske i styrhuset til udstyret på produktionsdækket samt udrustningen på shelterdækket. Et topmoderne fartøj til konsumfiskeriet omkring Danmark.

Tidligere »Nees-nybygninger« fra den vestjyske værftsby:

  • 1982 blev »Anders Nees L426« leveret fra Johs. Kristensen Skibsbyggeri Aps Hvide Sande
  • 2000 blev »Anders Nees L426« leveret fra Hvide Sande Skibs- og Baadebyggeri A/S Hvide Sande
  • 2010 blev »Anders Nees L426« leveret fra Vestværftet Aps Hvide Sande
  • 2012 blev »Anders Nees L426« leveret fra Vestværftet Aps Hvide Sande

Nu er den næste nybygning fra Vestværftet i Hvide Sande på vej til den vestjyske fiskerihavn Thyborøn, hvorfra L 426 »Anders Nees«, nu vil indgå i flåden af højeffektive fiskefartøjer på vestkysten af Danmark.

FiskerForum.dk