Når kedeldragten fyldes ud af en kvinde med hænderne skruet rigtigt på

Når kedeldragten fyldes ud af en kvinde med hænderne skruet rigtigt på

Regitse Pedersen 19 år er en gæv pige fra Thyborøn der netop har overstået første del af skibsmontør uddannelsen H1 på Esbjerg Tekniske skole. En pige der har et helt klart mål med hendes lærlingetid ved Smed Marine Service i Thyborøn.
I en verden og i en branche, hvor det oftest er mænd med olie på hænderne og sved på panden man møder, har Regitse Pedersen fundet sin rette hylde og føler sig godt tilpas. Og som hun fortæller til FiskerForum, befinder hun sig også godt med det meget ligefremme sprog og det konkurrence- samt resultatprægede miljø, som en moderne smedevirksomhed har i dag.

Hun er ud af en fiskerfamilie i Thyborøn, der rækker flere generationer tilbage og med en opvækst med tre mindre brødre og en interesse for Motocross siden sit femte år, har benzinen og olien overtaget i hende. Det er da også her hendes interesse ligger. Industriarbejde eller monotont arbejde ligger hende fjernt, hvilket også har præget og sporet hende ind i valget af uddannelsen som skibsmontør.

Hun foretrak skibsmontør uddannelsen, da faget her giver mulighed for et afvekslende og udfordrende arbejde og en dagligdag der bringer nye og anderledes opgaver med sig. Hovedinteressen er da også motorer med det tekniske og det funktionelle.

Da FiskerForum fik fat i Regitse stod hun da også med fingrene nede i en DAF nødgenerator. En arbejdssituation hvor hun føler sig i sit es, og som hun tilføjer ”Arbejdet ved Smed Marine Service passer mig fint, Kenneth giver os både frihed og ansvar i arbejdet samt et klap på skulderen , men også når noget driller, har man en fantastisk backup fra de øvrige smede og teknikere, som alle har mange års erfaring at trække på. Det er en kæmpe hjælp og det har da også allerede vist sig bl.a. på skolen i Esbjerg, når vi når til det praktiske i undervisningen, står mange H1 lærlinge tilbage, uden af vide hvad de skal gribe og gøre i, når vi skal trække et stempel ud e.l., for de har desværre kun fejet gulv i deres lærlingetid.”

”Det er rejsemontør livet der trækker i mig. Det at komme ud i verden og opleve arbejdssituationer hvor man rigtigt kan prøve sine faglige færdigheder af, ”fortæller Regitse videre. ”Det har Smed Marine Service heldigvis en del af, så når jeg har taget skibsmontør uddannelsen, vil jeg nok nogle ekstra år på skolebænken for at komme lidt videre og lidt længere i faget.” slutter Regitse og fortsætter reparationen med nødgeneratoren.

Regitses mester fortæller, at han er glad for at hun kom til ham og spurgte om plads.
Det var dog lidt med forbehold i starten, da hun jo er en pige der gerne ville ind i et udpræget mandefag. Det lå måske ikke lige til højrebenet, men chancen skulle hun da have. Det har han på ingen måde fortrudt og tilføjer, at man som pige nok skal yde en større indsats for at bevise sit værd, men det har Regitse ingen problemer med.

Smed Marine Service har siden begyndelsen for snart syv år siden serviceret kunder i hele verden, når de rejser ud og udfører arbejde på fartøjer af alle slags.

Smed Marine Service udfører alle former for mekanisk arbejde på skibe og værkstedet i Thyborøn er 24/7 klar til at reparere, vedligeholde og montere for de skibe, der lægger til i havnen. Det gælder alt fra reparation og eftersyn til montering og hydraulik. Derudover har firmaet også kompetencer indenfor alt i stål, skrog reparation og aluminium.
Der er i dag ca. 15 ansatte, alle med lang og faglige kompetencer inden for hvert deres felt.

Pt. har firmaet medarbejdere i bl.a. Singapore, Angola og Paraguay.

Smed Marine Service har netop antaget yderligere en lærling, så Regitse er ikke længere yngste ”mand” i jobbet.