Morgendagens teknologi valgt til pelagisk trawler

Morgendagens teknologi valgt til pelagisk trawler

En ny kontrakt på en pelagisk trawler, til det nordatlantiske fiskeri, har på flere måder været bemærkelsesværdig og har brudt med den sædvanlige vanetænkning.

Det er værftet Vard Group AS i Norge, der har skrevet kontrakt på 350 mio. NOK med det familieejede selskab »Research Fishing Compagny« i Lerwick på Shetlandsøerne, om en nybygning der både bygges, udstyres og apteres i Norge.

Fartøjet bliver en topmoderne pelagisk trawler, med en længde på 80 meter, udstyret med det allersidste nye indenfor udstyr og elektronik samt alt i moderne bekvemligheder og komfort for besætningen ombord. Båden udstyres med en hovedmotor med common rail-teknologi samt kølesystemer og pumpesystemer indrettet for hurtig og effektiv samt kontinuerlig og løbende nænsom behandling af fisken, så den sikres førsteklasses kvalitet og dermed best mulige pris.

Rapp Marine fra Bodø i Nordnorge, har fået ordren på et komplet elektrisk dækmaskineripakke, fortæller Morten Stenkjær fra firmaet. Han takker i samme ombæring skipper Gary og Richard Williamson samt partnerne ved »Research Fishing Company«, for at vælge Rap Marine for tredje gang, og specielt for at de denne gang har valgt det elektriske system, som er en fremtidssikker løsning.

Morten Stenkjær fortæller videre, at rederiets specifikationskrav og hovedfokus fra start har været; Sikkerhed, effektivitet, fiskekvalitet samt mandskabets komfort under fiskeriet. Fire væsentlige punkter, som Morten Stenkjær fra Rapp Marine, kunne indfri med Rapp´s elektriske udstyr, med sin effektive og næsten lydløse drift.

Stenkjær finder det videre glædeligt, at den skotske / shetlandske pelagiske flåde nu endelig anerkender de store tekniske og kommercielle fordele der er forbundet med at få installeret Rapp´s elektriske dæksmaskineri.

Komplet udrustet med Rapp Marines elektriske dæksmaskineri:

2 off. Main Trawl Winches 90t

2 off. Cable reel (Aft) for electrical cable for fish pump.

1 off. Tail End Winch 44t

2 off. Fish hose reel (Aft) 20”.

1 off. Top-line winch 57t

2 off. Electric Fish pumps.

2 off. Net drums 95t

2 off. Electric drive system for Fish pumps.

9 off. Mooring Winches 7t

1 off. Auto Trawl model PTS-Pentagon CbusEF.

4 off. Auxiliary winch 5t

1 off. Anchor winch

2 off. Net sounder winch

Rederiet »Research Fishing Company« på Shetlandsøerne har med denne ordre, bestilt sin tredje Skipsteknisk-designede pelagiske trawler på det norske værft Vard Group AS. Fartøjet vil efter planen, slutte sig til den Shetlandske pelagiske Whalsay flåde til september 2018.