På Mors Dag, søndag den 10. maj, samledes Stjernekokke og fiskere i den smukke rokokobygning Odd Fellow Palæet i København, for aktivt at støtte op om det naturskånsomme fiskeri.
Odd Fellow Palæet slog således for anden gang dørene op for arrangementet “Stjernekokke for Skånsomt Fiskeri”, der sætter fokus på fisk og skaldyr, fanget med naturskånsomme redskaber. Arrangementet er et samarbejde mellem Fiskerikajen, Odd Fellow Palæet og FSK (Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri).
Aftenen igennem blev der budt op med en spændende og 7 retters gourmet-menu med vine, kreeret af kokkene fra Hos Fischer, Dragsholm Slot, Pony, Musling, Odd Fellow Palæet, NaCl samt Marv og Ben. Fiskene kommer fra små kystfiskerier som Langø, Thorsminde, Jegindø samt Skagen.
Fiskerikajen sponsorerer fisk og skaldyr og Kjær og Sommerfeldt sponsorerer desuden aftenens vine. Overskuddet går ubeskåret til FSK.
Formand for Miljøudvalget MF Lone Loklindt (Radikale Venstre) var til stede sammen med fiskere og folk fra restaurationsbranchen. Der alle inden middagen fik mulighed for at se de forskellige fisk og få en fagsnak om dem og fiskeriet og gastronomien.
Se menuen her nedenfor som blandt andet bestod af
- Taskekrabbe, tomater og ristet sesam, serveret med Particella 68 – Posecco di Valdobbiadene BIO
- Rimmet slethvar med dild, syltede løg, maltkiks, peberrodsfløde og bacon, serveret med Beyerskloof Chenin Blanc/Pinotage, Stellenbosch 2013
- Grillet hvide asparges med strandkrabbevinaigrette, fermenteret gulerødder, lammefjordsurter og sprødt brød, serveret med Sancerre Domaine La Moussière, Loire 2014
- Hummer, Squash, sort karry, ingefær og koriander, serveret med Le Rosé de janot, Domaine Jean David
- Torsk, blomkål, ramsløg, asparges crudité, serveret med Domaine des Granges Mirabel, Rhóne 2013
- Letsaltet pighvar, konserveret i svinefedt, lardo, svinekæber, let røg, serveret med Domaine des Granges Mirabel, Rhóne 2013
- Ærter, rabarber og citron, serveret med Domaine Cazes Muscat de Riveslates 2010.
Velbekomme