Masser af påskeoplevelser på Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg

Masser af påskeoplevelser på Fiskeri- og Søfartsmuseet i Esbjerg

Farvandene omkring Danmark rummer et hav af fortællinger fra Danmarks rige fiskeri- og søfartshistorie. Mange af disse fortællinger er bundet i små og store skatte som for længst er tabt og glemt på havets bund.

En gang imellem får en fisker sådan en skat i nettet. Disse skatte bliver ofte indleveret til Fiskeri- og Søfartsmuseet, og for en dels vedkommende bliver de indleverede genstande til museumsgenstande. Vi har gravet dybt i museets skatkamre og fundet nogle spændende genstande eller ”skatte” frem – alle med hver deres unikke historie.

Har du selv skjult en skat

Påskeferien på museet bliver skudt i gang lørdag d. 8. april med en Marinarkæologisk dag. Her vil Marinarkæologstuderende fra SDU i Esbjerg komme på besøg, og opmåle en vaskeægte »hjertingkane«, som museet har stillet en til rådighed.

Arkæologerne vil med avanceret teknologi opmåle og lave en 3D-model af båden. Her kan man selv få lov at se og føle den nye teknologi.

Har du selv prøvet at finde en mærkelig genstand liggende i strandkanten, som du altid har undret dig over hvad er, eller hvor stammer fra? Hvis ja, så er du velkommen til at medbringe dine egne strandskatte og sammen med en marinarkæolog, måske få afklaring på hvad genstanden er og hvor den kommer fra.

Museets videnskabelig medarbejder, Richard Bøllund, har været i magasinerne og udtaler: »Jeg har være i museets magasiner og fundet et hav af spændende genstande, som jeg glæder mig meget til at vise museets gæster i påsken«.

Vil du med en tur i kanen

Mandag d. 10. april er hjertingkanen flyttet ned i vores særudstilling. Her kan du hoppe ombord, trække i waders og sydvest og kaste fiskesnøren ud. Du kan også deltage i vores fotokonkurrence og få en chance for at opleve sejlturen i virkeligheden, da vi, i samarbejde med Hjerting Kanelaug, som hovedpræmie udlodder en sejltur med en ægte Hjertingkane

Formanden for Hjerting Kanelaug Kim Madsen udtaler:

»Det er super fedt at kunne være med til at skabe oplevelser omkring noget der står mit hjerte meget nær – nemlig maritime oplevelser, glade ansigter og selvfølgelig hjertingkanen. Vi glæder os også rigtig meget til at invitere vinderne af konkurrencen med på en sejltur de sent vil glemme«.

Skattekisten er fyldt med aktiviteter

Museet har som altid åbent laboratorium fra kl. 11.30 til 16.00, alle påskeferiens dage, hvor man kan komme forbi og undersøge skeletter, skaller og levende dyr fra Vadehavet.

I laboratoriet tilbyder vi kreativt værksted fra kl. 10.30 – 16.00, hvor man har mulighed for at klippe, klistre og tegne sine egne små maritime kunstværker. Man kan desuden opleve sæl-, fugle-, og fiskefodringer hver dag i påskeferien.

Museets mange udstillinger har naturligvis også åbent.

Frokost med havudsigt

Museet tilbyder en unik madoplevelse i Café FIMUS, med udsigt over vadehavet og hvor kokken har forberedt en helt særlig påskeferiemenu bestående af: Spidskålsalat med kold bagt torsk, tangsalat, æg, gulerod, forårsløg, asparges, tomat, sennepsdressing og tangchips til kun kr. 85,-

Museet har åbent hver dag fra kl. 10.00 til 17.00, hvor Børn og Unge under 18 år har gratis adgang.

Yderligere info og program findes på vores hjemmeside www.fimus.dk