Marel køber en del af Carnitech tilbage

Marel køber en del af Carnitech tilbage

Før konkursen var Carnitech ejet af American Industrial Acquisition Corporation (AIAC) – en privatejet industrikoncern, der købte Carnitech af Marel i 2010.
Marel har indgået aftale med kurator i konkursboet efter Carnitech A/S om at købe Carnitechs hakker- og mixeraktiviteter efter Carnitechs konkurs d. 21. juni 2013.

Købesummen udgør ca. EURO 1,5 mio. Selvom transaktionen er lille i størrelse, passer den købte del af Carnitech-forretningen strategisk godt til Marel og vil give virksomheden en stærkere position på markedet.

“Hakker- og mikseraktiviteterne passer godt ind i Marels strategi om at være kundernes foretrukne valg som leverandør af integrerede systemer, produkter og serviceydelser til forarbejdning af fisk, kød, fjerkræ samt videreforarbejdning. Vi ved fra vores tidligere ejerskab af Carnitech, at der er gode muligheder i Carnitech, der vil sætte os i stand til at servicere vores kunder endnu bedre og levere komplette procesløsninger”, siger Sigsteinn Gretarsson, Chief Operating Officer i Marel.

Ved at føje disse produkter til produktprogrammet, styrker Marel sit tilbud til kød- og videreforarbejdningsindustrien, da Carnitech var en stærk leverandør af især hakker- og mixerudstyr.

Efter købet vil Marel kunne tilbyde ansættelse til et meget begrænset antal tidligere Carnitech medarbejdere, svarende til hakker- og mixeraktiviteten.