Måske ingen aftale med briterne efter Brexit

Måske ingen aftale med briterne efter Brexit

Den melding kom i sidste uge fra EU-topmødet i Bruxelles, hvor regeringschefteren havde emnet oppe at vende, som »No deal«, der i værste fald kan blive den mulige udgang, efter to års forhandlinger, hvor briterne reelt set ikke har bevæget sig.

Den store viser på uret fortsætter med at dreje, tiden går ikke i stå og briternes forhåbninger om at kunne tage kontrol over egne penge, og få lovgivningen tilbage til den grønne ø og samtidig sige farvel til, det der i briternes øjne, er et forenede Europa med Bruxelles i centrum, som en utålelig og ulidelig bureaukratisk samt udemokratisk insitution, der bestemmer alt for meget. Den drøm falmer mere og mere.

EU venter blot på at briterne kommer tilbage og fortæller EU hvad det er briterne vil eller forestiller sig et samarbejde efter Brexit kan se ud. Bolden ligger hos briterne, det er dem der skal komme op med et udspil og et bud på, hvorledes de forestiller sig et kommende samarbejde kan se ud efter Brexit.

»No deal« vil betyde, at det er WTO-reglerne der kommer til at gælde, hvilket igen vil betyde ekstra told på mange danske produkter til England og vice versa den anden vej rundt, med importtold på vare fra Storbritannien til EU.

Trods højtidligere erklæringer og forsikringer fra den britiske premierminister Theresa May side, om at sætte ekstra fart i forhandlingerne, ligger hun nu nærmest i åben krig med sit eget bagland, om hvor de skal stå i forhold til det fremtidige samarbejde med EU.

Derfor har EU nu istedet anbefallet alle medlemslande, at deres tage forbehold og samtidig forberede sig på, at Brexit kan ende op med en »No deal«. Anbefalingen er et udslag af EU´s bekymring over, at Brexit-forhandlingerne stort set ikke har rokket sig sønderligt meget siden topmødet i marts.

Kilde: DR.dk FiskerForum.dk