Færøerne: Skibshandel sætter gang i flere handler
Det sker efter line-fartøjet »Vesturleitið« har skiftet ejer.
ANNONCER
Det sker efter line-fartøjet »Vesturleitið« har skiftet ejer.
Det er skibsreder Háldan Haldansen der overfor Fiskur.fo oplyser, at man netop har haft den sidste tur med linefartøjet **Vesturhavið** og nu fremover vil fiske med det tidligere og nyere fartøj **Kambur**, som også er et fryse- og lineskib.
Der er gang i sildefiskeriet efter de gode og sunde atlantiske sild, der som én af havets uovertrufne delikatesser, landes i store mængder ved de færøske modtagestationer rundt Færøerne.
Det populære fiskeri med partrawl efter sej i de færøske farvande, har i sidste uge givet pæne fangster og landinger til både Runavik og Hvalba.
De færøske trawlere fortsatte i sidste uge med at lande pæne fangster af sild fra et fiskeri omkring Island og Færøerne.
Linebåden skifter således Havn fra Vest til Øst. Det er linekutteren »Mýlingur«, der i mere end 10 år har haft hjemhavn i bygden Eidi, på den Nordvestlige side af øen Eysturoy. Den er nu solgt til en rederi-virksomhed i Hvannasund, der ligger på den Nordøstlige Ø Vindoy på Færøerne.
De færøske trawler fortsætter deres fiskeri efter atlantiske sild, som de både fanger i og omkring Færøerne, men også ud for Island, hvorhar de ilandbragt gode fangster.
Den færøske hovedstad Tórshavn, som oftes blandt færingerne kaldes Havn, har i sidste uge modtaget flere gode landinger af fisk fanget i og omkring Færøerne.
Den atlantiske sild betegnes som en overfladefisk der lever i store stimer, hvor der kan være helt op til en million individer. De fanges iøjeblikket overvejende ud for den Islandske østkyst og ned mellem Island og Færøerne.
Den atlantiske sildesæson er startet igen, da Vardin’s fiskerfartøjer i sidste uge landede sæsonens første fangst af sild fra Atlanterhavet. Sildene har været lidt spredte den sidste tid og fangsterne er derfor en smule forsinket i forhold til tidligere år. Men produktionen af de atlantiske sild er nu igang for alvor.
By continuing to use this website, you consent to the use of cookies in accordance with our Cookie Policy.
Accept