Færøerne: De færøske garnskibe lander både hellefisk og havtaske i årets første uge
Flere garnskibe har et fiskeri efter arterne hellefisk og havtaske i området Nord og Vest for Færøerne.
ANNONCER
Flere garnskibe har et fiskeri efter arterne hellefisk og havtaske i området Nord og Vest for Færøerne.
På en position SydSydVest for Færøerne, hvor flere færøske trawlere er igang med fiskeriet. Har den store og godt 73 meter lange industritrawler Fagraberg nu fået godt gang i årets første blåhvilling-fiskeri.
Det er overvejende danske fartøjer, der i årets første uge har været på makrelfangst ved Shetlandsøerne. Der er sket landinger til både fiskefabrikken Pelagos i Fuglefjord, der har Pelagos Sp/f Framherji, P/F Palli hjá Mariannu, P/F Havsbrún og P/F Enni bag sig og til Varðin Pelagic på Tvøroyri.
Det er det danske fartøj »Isafold«, der lige inden jul kom til Tórshavn, hvor skibet skal ligge til efter nytår.
Det er rederiet P/F JFK i Klaksvik med skibsreder Hanus Hansen, der lige inden jul investerede i partrawlerne »Jaspis« og »Ametyst« fra et selskab ejet af skibsreder Mortan Johannesen, som har fisket med trawler-parret de seneste år.
Det har været travlhed på havnen i Klaksvik, hvor lokale linefartøjer og mindre trawlere har landet overvejende en god blanding af både kuller og torsk, men også havtaske har fundet vej indover kajen i fiskerihavnen i Klaksvik.
De fleste færøske trawlere har nu opfisket deres kvote på sild og er begyndt at rigge om til makrelfiskeriet. Der er allerede foretaget flere landinger af makrel til både Pelagos i Fuglefjord og til Vardin Pelagic i Tvøroyri.
Færøerne har længe stræbt efter et langt tættere bånd med EU, og torsdag i sidste uge fik de for første gang mulighed for at understrege dette ønske over for EU’s øverste leder.
Det 36 år gamle frysefartøj Vesturhavid, har hentet en pæn fangst af torsk de sidste otte uger ud for den Grønlandske Østkyst.
De færøske trawlere har fortsat godt gang i sildefiskeriet, men enkelte trawlere fisker nu det sidste af blåhvillinge-kvoten for 2023.
By continuing to use this website, you consent to the use of cookies in accordance with our Cookie Policy.
Accept