Nyt fra Færøerne uge 7
Flere færøske fartøjer har haft et godt og fornuftigt fiskeri efter torsk i Nordatlanten ved Flemish Cap. Et område ca. 350 sømil øst for St. John´s Newfoundland.
ANNONCER
Flere færøske fartøjer har haft et godt og fornuftigt fiskeri efter torsk i Nordatlanten ved Flemish Cap. Et område ca. 350 sømil øst for St. John´s Newfoundland.
Nedtællingen er begyndt til den ottende Atlantic Fair fiskeriudstilling på Færøerne, der afholdes i Fiskeriets hovedstad Klaksvik på Øen Borðoy fra tirsdag den 9. maj til og med torsdag den 11. maj 2017.
Færøske Vónin har leveret komplette pakker af fiskeredskaber til to helt nye og avancerede trawlere fra henholdsvis Grønland og Canada.
Danmarks største fiskefartøj, HG 264 »Ruth« fra Hirtshals, har landet tre ud af fire fangster til Pelagic i Kollefjord på Færøerne. I januar måned har det store danske trawl / notfartøj landet for sammenlagt 50 millioner kroner makrel. Et resultat som både rederi og besætning er yderst tilfredse med.
Det færøske lakseeventyr fortsætter for fuld kraft. Nye tal for eksporten fra januar til november 2016 viser nemlig, at værdien på eksporten voksede med mere end 750 millioner kroner. Det er en stigning på hele 36 procent sammenlignet med samme periode i 2015
Går alt efter planen, så kan færøske fiskere se frem til at kunne fiske langt større mængder af blåhvilling og sild i Nordatlanten i 2017.
Det færøske fiskeriministerium har indledt forhandlinger med det færøske værft MEST om at bygge et nyt havundersøgelsesskib.
Bestandene af sild, makrel og blåhvilling vokser. Det viser en redegørelse for 2016, som den øverste færøske myndighed for havundersøgelser »Havstovan« har gennemført.
Der er godt makrelfiskeri ved Færøerne. Partrawlerne Eysturbúgvin og Vesturbúgvin landede 230 tons makrel, efter et fiskeri i EU farvand. Skibene landede fangsten til Pelagos i Fuglefjord.
36-årige Stefan í Skorini er udpeget som ny direktør for den færøske rederiforening – Føroya Reiðarafelag – som er hovedorganisation for de færøske fiskeskibe.
By continuing to use this website, you consent to the use of cookies in accordance with our Cookie Policy.
Accept