Kystfiskerne ønsker repræsentation i Fiskeriforeningens hovedbestyrelse.

Ønsket kom frem under kystfiskermødet i Gilleleje

I alt 17 personer, med interesse i det kystnære fiskeri, mødtes mandag eftermiddag i Gilleleje. Og her kom opfordringen til at arbejde for, at kystfiskerne sikres en repræsentation i Danmark Fiskeriforenings Hovedbestyrelse.

Kystfiskerudvalget har tidligere, over to omgange, uden held forsøgt at få en observatørpost i hovedbestyrelsen, men de sjællandske kystfiskere håber, deres repræsentanter fortsat vil presse på, for at få ønsket opfyldt.

Søren Jacobsen, der var en af initiativtagerne til mødet, forklarer, at ønsket også bunder i håbet om, at kystfiskerne ad den vej får en bedre forståelse for baggrunden for de fiskeripolitiske beslutninger.

Andre emner, som optog sindene var havdage ordningen, og ønsket om tilskud til fiskerilærlinge. De sjællandske kystfiskere føler sig i forbindelse med havdageordningen særligt presset. Hvis der fortsat strammes, frygter flere af møde deltagerne, at kystfiskeriet afvikles indenfor de nærmeste år.

Formanden for Kystfiskerudvalget, Steen Jensen, måtte i sidste øjeblik melde afbud, og på mødet deltog ingen repræsentanter fra Danmarks Fiskeriforening, men der var politisk bevågenhed fra Folketinget, idet Dansk Folkepartis fiskeripolitiske ordfører, Ib Poulsen var blandt mødedeltagerne.