Kun 13 procent af verdens-havene er uberørte

Kun 13 procent af verdens-havene er uberørte

Undersøgelsen stammer fra Queensland Universitet i Australien, der viser at de »Vilde Havområder« i verdenshavene er i katastrofal tilbagegang.

Ødelæggelserne stammer overvejende fra øget traffik af fragtfartøjer og fiskeri samt andre stressfaktorer der har været en medvirkende årsag til en omfattende ødelæggelse af den ubeskyttede havnatur.

Undersøgelsen har taget udgangspunkt i forskellige stressformer i udvalgte marine havområder, hvor der blev målt op mod 19 forskellige stessfaktorer, med den kommercielle fragt som hovedårsag, men også til forskellige former for fiskeri, der virkede forstyrende på livet i havet samt selvfølgelig de miljømæssige påvirkninger af havet.

PhD-studerende Kendall Jones fra Queensland Universitet forklarer samtidig, at den resterende »Vilde Natur« vi har tilbage, er stærkt pressede og derfor meget sårbar. Disse »Vilde Natur-havområder« bliver stadigt mere og mere sjældne, i takt med den menneskelige påvirkning øges og udvides.

Forskerne mener at undersøgelsen bør sikre ved lov og / eller internationale aftaler, en bedre beskyttelse af havområderne. Også mod havbaseret minedrift samt den stigende forurening fra landbaserede anlæg og aktiviter.

Du kan læse hele artiklen i Jyllands-postens internationale sektion her

Kilde: International-jp.dk FiskerForum.dk