WWF Verdensnaturfonden står igen i centrum for fiskernes kritik efter at have fremsat påstanden om, at 58 procent af den danske havbund er påvirket af bundtrawl.
Kritikken bygger på undersøgelser der redegør for, at det faktiske tal for påvirkning af havbunden ligger tættere på 30 procent, hvilket er markant mindre end det hævdede tal fra WWF verdensnaturfonden.
Kritikken går endnu videre ved at sætte spørgsmålstegn ved WWFs troværdighed og beskylde dem for at sprede »Fake News«. Disse fordrejninger af kendsgerningerne har efterhånden nået et omfang, så det burde være en sag for forbrugerombudsmanden.
Med en anklage for vildledende markedsføring (økonomisk hvervekampagne) og direkte »bondefangeri« af intetanende danskere, der risikerer at betale, på baggrund af urigtige påstande, der helt åbenlyst er i strid med sandheden.
Miljøorganisationens andre påstande om, at bundtrawl er skyld i faldende fiskebestande, holder heller ikke vand. WWF overser bevist eller ubevist, andre faktorer som skarv og sæler, der potentielt har langt større indvirkning på fiskebestandene end Danmarks mest almindelige fiskemetode, har.
Fiskerne efterlyser derfor en mere nuanceret tilgang til miljøspørgsmål og advarer mod at basere politiske beslutninger på usaglige påstande samt vedholdende »Fake News« fra WWF Verdensnaturfonden.