Kongelig åbning af Norges største fiskerimesse

Kongelig åbning af Norges største fiskerimesse

Det var den norske Dronning Sonja, der sammen med Kong Harald og Kronprins Haakon, der for 26. gang var med til at åbne fiskerimessen Nor-Fishing i Trondheim, på festpladsen ude foran det kæmpestore Kultur og Messecenter, Trondheim Spektrum.

Nor-Fishing 2014 venter op mod 18.000 besøgende

Messen, der i over 50 år har været et vigtigt internationalt som nationalt mødested for branchen, er åben fra tirsdag den 19. august og til fredag den 22. august. Kommunikationschef Erik Hempel fortæller til den norske webavis adressa.no at de venter mellem 17000 og 18000 besøgende i år. ”De besøgende kommer fra 50 forskellige lande,” fortæller Hempel videre, ”dertil kommer forskellige delegationer fra så fjerne lande som, Indien, Brasilien, Vietnam og Angola.”

Nor-Fishing er en international fiskerimesse, som afholdes hvert andet år i Trondheim, hvor de bytter med opdrætsmessen Aqua Nor.

”Det viser at Norge har en førende og ledende position, når det gælder forskning og fiskeriteknologi. Vi har 430 udstillere på plads fra omkring 23 lande, hvilket er en smule færre end for to år siden, men udstillingsarealet har samme størrelse som for to år siden, svarende til 18.000 m2,” slutter Erik Hempel.

Ved åbnings cermonien var åbningen var fiskeriminister Elisabeth Aspaker (H), Trondheims-ordfører Rita Ottervik (Ap) og fiskeridirektør Liv Holmefjord, som også er formand for Nor-Fishing.

Stiftelsen Nor-Fishing står for Fiskerimessen
Stiftelsen blev etableret i 1992 af det Kgl. Fiskeridepartement i Norge og har i dag retten til og ansvaret for, at afholde Norges største Fiskerimesser, Nor-Fishing og Aqua-Nor.