Jackuppen operationel efter kun et døgn i Hvide Sande

Jackuppen operationel efter kun et døgn i Hvide Sande

Da DBBs nyste Jackup Wind Server anløb Hvide Sande Havn onsdag formiddag, stod en håndfuld lokale firmaer fra Hvide Sande Service Group allerede klar på Vestkajen, til at hjælpe med mobiliseringen af den 80 meter lange Jackup.

På godt et døgn, blev der arbejdet igennem, så den som planlagt kunne blive operationel hurtigst muligt og stævne ud på opgaven omkring Horns Rev, hvor den de næste to uger skal frem og tilbage fra Hvide Sande nogle gange, på serviceopgaver.

Der er da også stor tilfredshed med, at det Aarhusianske firma DBB har valgt Hvide Sande Havn som første operationshavn og Havnen byder også den nye Jack-Up velkommen. ”Vi er meget glade for at Wind Server har valgt Hvide Sande, som deres første operations havn. Den pynter i havnen med dens 4×75 m. lange ben, og det er et stort skidt for os, i forhold til at få endnu mere offshore vind aktivitet ind Havnen.”

Ole Jacob Wang Nielsen, Head of Sales & Marketing, DBB Jack-Up, siger i en kommentar til valget af Hvide Sande, ”vi har valgt at benytte Hvide Sande, fordi vi kender havnen som en central, fleksibel og serviceminded havn, hvor havbunden er meget velegnet til Jack-up”. Han refererer dermed til tidligere anløb, som DBB har haft i Hvide Sande med Wind Server´s lillebror – Jack-up´en WIND.”

Havnen går efter endnu mere offshore vind aktivitet

“Offshore vind fylder allerede i dag en del i Hvide Sande , bl.a. med de mange crewboat pit-stops hos Hvide Sande Skibs- & Baadbyggeri. Men også med havnens unikke placering, som værende suverænt den Havn der ligger tættest til de kommende havmølleparker ved Horns Rev 3 og Vesterhav Syd, så skal det ikke være nogen hemmelighed, at vi går efter endnu mere offshore vind aktivitet i fremtiden” udtaler Esben Thomey Kristensen, kundeansvarlig ved Hvide Sande Service Group.

Han suppleres af Havnedirektør i Hvide Sande, Steen Davidsen. ”Hvide Sande er jo bygget op omkring fiskeriet, men siden havneudvidelsen i 2013 har vi gået efter – og fået – flere forskellige kunder i butikken. Dels indenfor godstransport, men i høj grad også indenfor offshore vind. Vi arbejder på at blive servicehavn til de havmølleparker der om få år kommer syd og nord for Hvide Sande, men vi glæder os selvfølgelig over at vi allerede nu har haft anløb af flere jack-ups, og andre offshore skibe i havnen.”