Islandsk fiskeindustri køber britisk fiskegrossist

Islandsk fiskeindustri køber britisk fiskegrossist

Det er det førende islandske fiskeselskab Samherji der har udvidet med købet af Storbritanniens største leverandør af frossen fisk, salgs- og distributionsselskabet Collins Seafoods Limited.

Samherji har afsluttet handlen søndag den 1. juli 2018 og har herefter officielt overtaget Collins Seafoods Limited, Newton Aycliffe nær Durham samt et tilhørende distributionsdepot i Leeds.

Virksomheden Collins distribuerer frosne fiskefileter på tværs af det nordlige og centrale england til kunder, overvejende bestående af fish- and chips-butikker. Collins blev i sin tid etableret af Richard Collins, som fortsætter i firmaet som administrerende direktør.

Den britiske fiskegrossist håndterede sidste år ca. 10.000 tons frossen fisk og skaldyr fra henholdsvis Island, Færøerne, Norge, Rusland samt andre og havde en omsætning på 60 millioner pund. (ca. en halv milliard danske kroner) og en medarbejderstab på omkring 30 ansatte.

Samherji har leveret til Collins Seafood i mange år og de vil nu fremadrettet arbejde tæt sammen med Samherji´s engelske salgsteam »Seagold«, der i 21 år har varetaget salget af Samherji´s produkter i Storbritannien.

Med handlen og overtagelsen af Collins Seafood, konsoliderer det islandske firma sin position på det britiske marked for torsk og kuller.

Kilde: Samherji Fiskerforum.dk